Son Dakika: Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** CHP'nin Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor *** Çanakkale’de 8 Kaçak Göçmen Yakalandı *** Ümit Özdağ Et ve Süt Kurumuna Gitti *** Çanakkale Boğazında Gemi Yangını *** Gençlik ve Spor Bakanından Gelibolu’ya Müjde var *** 57. Alay Vefa Yürüyüşü Şehitler Abidesi’nde Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Çanakkale Uluslararası Koro Festivali Başladı

“Çokça Ses Çokça Biz” temasıyla Bu Yıl 6’ncısı düzenlenen Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinin açılış töreni gerçekleÅŸtirildi. ÇOMÃœ İÇDAÅž Kara Yusuf Kongre Merkezinde düzenlenen açılış törenine Çanakkale Valisi Ä°lhami AktaÅŸ, Çanakkale..

Çanakkale Uluslararası Koro Festivali Başladı
Yayınlanma: 325 Okuma

“Çokça Ses Çokça Biz” temasıyla Bu Yıl 6’ncısı düzenlenen Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinin açılış töreni gerçekleÅŸtirildi.

ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde düzenlenen açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.Dr. Uğur Türkmen, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü/Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe, akademisyenler, yurt içi ve yurt dışından gelen koro şefleri ve koro severler katıldı.

Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinin tanıtım filmi ile başlayan açılış töreninde ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü/Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

Açılış programı 6’ncı Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinin tanıtım filmi ile baÅŸladı. ÇOMÃœ EÄŸitim Fakültesi Güzel Sanatlar EÄŸitimi Bölümü/ Müzik EÄŸitimi Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirildi.

Yapılan konuşmanın ardından Manisa, İstanbul, Çanakkale, Ankara, İskenderun, Denizli, Bursa, Bulgaristan ve Sırbistan’dan katılan korolar eserlerini seslendirdi.

Festivale katılan koro toplulukları tanıtıldı ve festivale katılan her koro kısa birer eser seslendirdi. Açılış programı sonunda etkinliğe katılan 21 korodan ikişer üyenin sahneye çıkarak seslendirdiği eser davetlilerden büyük alkış aldı.

6’ncı Çanakkale Uluslararası Koro Festivali kapsamında 20-21-22 Temmuz günleri Saat 21.30’da Morabbin Parkında açık hava konserleri ile 22 Temmuz günü saat 14.30’da Troya Müzesi konseri gerçekleÅŸtirilecek.

Festival 23 Temmuz günü ÇOMÃœ İÇDAÅž Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilecek kapanış programıyla sona erecek.

Çanakkale Uluslararası Koro Festivali Açılış Töreninde koroların icra ettiği eserler koro severler tarafından büyük beğeni topladı.

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.