Son Dakika: Çanakkale Müzik Festivali Başlıyor *** Sahili Nefes Alacak *** Haksız Rekabet Zammına Tepki Var *** Horoz Dövüştüren 52 Kişi Yakalandı *** Gelibolu Belediyesi Kan Değişimi Yaptı *** Cevizli Köyünde Hıdrellez Şenliği Yapıldı *** Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele Devam Ediyor *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Çanakkale’de Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tarım arazilerinin korunması ve daha verimli kullanılmasına yönelik kararların değerlendirildiği Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya..

Çanakkale’de Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Yayınlanma: 502 Okuma

Tarım arazilerinin korunması ve daha verimli kullanılmasına yönelik kararların değerlendirildiği Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı.

Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Defterdarı Doğan Adıgüzel, DSİ 252. Şube Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, Onsekiz Mart Üniversitesi Temsilcisi Fırat Alatürk, Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcisi Hicri Nalbant, Ticaret Borsası Temsilcisi Melih Gündoğdu, TEMA Vakfı Temsilcisi Onur Arslan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü personelleri katıldı.

Toplantıda Çanakkale’nin arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, arazilerin teknik açıdan sınıflandırılması, arazi kullanım planlarının doÄŸru ÅŸekilde yapılabilmesi, tarım arazilerinin korunması ve geliÅŸtirilmesi, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımlarının önlenmesi, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazilerini korumayı saÄŸlayacak yöntemlerin oluÅŸturulmasına iliÅŸkin konular ele alındı.

Toplantı gündem maddelerinin sunumlar eşliğinde görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.