Son Dakika: Başkan Soyuak İşçilerin Bayramını Kutladı *** CHP’li Özgür Ceylan’dan 1 Mayıs Mesajı *** Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Özacar Aşure İkramında Bulundu

Bereket, paylaşma ve beraberliğin simgesi olan aşure günü, Muharrem ayı içerisinde idrak ediliyor. Bugünün faziletlerinden yararlanmak isteyenler, buğday, fasulye, nohut, fındık, kayısı, incir gibi bakliyat ve yemişlerin birlikte kaynatılması ile..

Özacar Aşure İkramında Bulundu
Yayınlanma: 388 Okuma

Bereket, paylaşma ve beraberliğin simgesi olan aşure günü, Muharrem ayı içerisinde idrak ediliyor.

Bugünün faziletlerinden yararlanmak isteyenler, buğday, fasulye, nohut, fındık, kayısı, incir gibi bakliyat ve yemişlerin birlikte kaynatılması ile hazırlanan yiyeceği dağıtıyorlar.

Aşure günü Muharrem ayı içerisinde kutlanıyor ve Muharrem ayı kıymet verilen dört aydan biriyse Aşure’de bu ayın en kıymetli günüde aşure günü olarak biliniyor. Paylaşmanın, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure geleneği asırlardır devam etmekte. Bugün İslam alemi açısından birçok önemli olayların gerçekleştiği bir gün olarak kabul ediliyor.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar da eşi Birhan Özacar ve meclis üyeleri ile birlikte eski belediye binası önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. İYİ Parti Gelibolu İlçe Başkanı Hakan Alış’ta kendisine yardım etti.

Vakıfbank önünde kurulan stantta vatandaşlara bolluk ve bereketi simgeleyen aşure ikramında bulunan başkan Özacar’a eşi ve meclis üyeleri Kemal Tarım, Zafer Mete, Deniz Cankara eşlik ettiler.

Gelibolu Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bolluk ve bereketi simgeleyen #AşureGünü dolayısıyla Başkanımız Mustafa Özacar, Meclis Üyelerimizle çarşıda kurulan stantta vatandaşlarımıza aşure ikramında bulundu. Muharrem ayında tutulan oruçların Hak katında kabul olmasını diliyoruz” denildi.

Haber: Osman Okan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.