Son Dakika: Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün Ardından

Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Günüydü. Dünyada 3 Aralık tarihlerinde neler olup bitiyor doğrusu pek bir bilgim yok ama ülkemizde ve özellikle de yaşamakta olduğumuz ilçemizde 3 Aralık tarihlerinde neler..

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün Ardından
Yayınlanma: 449 Okuma

Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Günüydü. Dünyada 3 Aralık tarihlerinde neler olup bitiyor doğrusu pek bir bilgim yok ama ülkemizde ve özellikle de yaşamakta olduğumuz ilçemizde 3 Aralık tarihlerinde neler olup bittiğine dair epey bilgi sahibiyim.

Mesela pandemili günlerden önce belediye başkanı bir mesaj yayınlar, işitme ve görme engelliler okullarını ziyaret ederdi. Sonrasında işitme engelliler okulu ilçemizden uçtu gitti, geriye görme engelliler okulu kaldı. Bu okul ziyaretlerinin dışında düzenli olmasa da arada bir de olsa Gelibolu Tüm Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyareti yapılır biterdi.

Eeee bu özel günde engelliler için ne yaptınız, hayata ne geçirdiniz?

Evet belediye başkanı ziyaret eder ve gün bir yıl sonrasına kadar biter gider. Belediye başkanı dışında doğru dürüst kimsede artık klasikleşmiş bir kaç kuru mesajdan başka bir icraat yapmaz.

Dün de malum pandemili günlerden dolayı ziyaretler yapılamadı ve klasikleşmiş bir kaç kuru mesaj dışında el ile tutulur göz ile görülür yada manevi olarak hissedilir bir şey olmadı.

Bizim haber sitelerimize (www.gelibolugaste.com ve www.gelibolumedya.com) olmasa da başka haber sitelerine başta Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar olmak üzere, Chp İlçe Başkanı İsmail Parlak, Ak Parti İlçe Başkanı Serhad Sürücü ve Mhp İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür mesaj yollamışlar yada sosyal medyada paylaştıkları mesajları sitelerin muhabirleri kendi haber sitelerinde yayınlamışlar.

Evet gazetelerde, haber sitelerinde, sosyal medya hesaplarınızda engelliler gününü unutmadık mesajları yayınlıyorsunuz. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok. Geçen 3 Aralık Dünya Engelliler Gününden bu yana engelliler için bir kuru mesaj dışında ne yaptınız, hangi sorunlarını çözdünüz, hangi dertlerine çare oldunuz?
Mesela engelliler resmi kurum ve kuruluşlara rahatça girip çıkabiliyorlar mı, eğitimleri nasıl ilerliyor, iş bulabiliyorlar mı? Sokağa çıktıklarında önlerindeki engelleri kaldırdınız mı? Hadi biriniz cevap verin…

Evet her 3 Aralık tarihinde hepiniz birer engelli adayısınız, bunu artık herkes biliyor da sorumluluklarınızı yerine getirebiliyormusunuz? Bu konuda ne kadar duyarlısınız? Bu günün farkındalık günü olduğunun farkındamısınız acaba? Engellilere gerçekten saygı duyuyormusunuz, duyuyorsanız bunun nedenini açıklarmısınız? Herhangi bir aralıkta değil her zaman yanlarındamısınız gerçekten, yoksa bu da siyasetin bir oyunu mu, bir kandırmaca mı? Eğer ki kandırmaca ise kimi kandırdığınızın farkındamısınız? Engellilerin yaşadığı sorunları sadece bugün değil her gün hatırlıyormusunuz yada hatırlayacakmısınız gerçekten?

Yukarıda yazdıklarım 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçemizdeki birkaç siyasinin yayınladığı mesajların içinden alınmış küçük notlardı. Ya engelliler yokmuş gibi davrananlara ne demeli? Engelliler aslında her yerdeler ama sanırım pek görülmüyorlar, yoksa ilçedeki diğer kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, oda başkanlarının görmemesine imkan yok. Her şeyi görenler, yeri geldiğinde her yerde olanlar nedense böyle günlerde ortalıkta yoklar yada görmezden geliyorlar.

Beyler lafla sözle olmuyor bu işler. Gelecek yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü geldiğinde eğer ki Allah bir dert keder vermezse, sağ salim o güne ulaşırsam bu soruları yine soracağım herbirinize. Sizlere şimdiden ödev verildiğini düşünün aman bana ne derseniz o da sizin bileceğiniz iş. Gün gelir devran döner aman bana neler birden değişiverir.

Bu arada engelliler kendilerine özel bu güne ne kadar sahip çıkıyorlar ve sahipleniyorlar bu sorunun cevabını da onların kendilerine bırakıyorum. Kalın sağlıcakla…

(Eski Site Okunma Sayısı – 746)

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.