Son Dakika: Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’dan 8 Mart Mesajı. Kadınların, toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımı, gelişmişliğin ve çağdaşlığın en önemli göstergelerinden biridir. Kadının, kamusal yaşamda erkeklerle eşit biçimde görünür olamamasının..

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun
Yayınlanma: 272 Okuma

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’dan 8 Mart Mesajı.

Kadınların, toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımı, gelişmişliğin ve çağdaşlığın en önemli göstergelerinden biridir. Kadının, kamusal yaşamda erkeklerle eşit biçimde görünür olamamasının en büyük sonucu kadının üretici ve yaratıcı gücünden faydalanılamaması sonucunu doğurmuştur.

Büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş Türkiye’yi inşa şamasında kadına verdiği önem neticesinde, 1926 yılında Medenî Kanun kabul edilmiş, 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile de Türk kadını dönemin koşullarında birçok gelişmiş ülkede görülmeyen bu ilerici kazanımlara kavuşmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, kadını ikinci sınıf sayan çağdışı zihniyete karşı çıkmış, toplumun her alanında kadın ve erkeğin omuz omuza yürüdüğü bir Türkiye hedeflemiştir. Ancak iktidarda bulunanlar, her fırsatta Kadına, Emekçilere, Gençlere, Esnafa ve Çiftçilere bakış açılarını ortaya koymakta ve her türlü hak arayışını ya yok saymakta ya da şiddetle bastırmaktadırlar.

Son yirmi yıldır egemen olan siyasal iktidarın kadını yok sayan bakış açısı ve iktidar pratiği günümüzde, kadın-erkek eşitliğinin tam anlamıyla sağlanabilmesinin önündeki engeldir.

Tacize, tecavüze, kadına karşı işlenen cinayetlere, kimliksizleştirmeye ve yoksulluğa karşı Türk kadını haklarını savunmalı ve sistematik olarak kadını yok sayan gericiliğe dur demelidir.

Ülkemizin kalkınması ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılarda bulunan kadınlarımız; kadını ucuz emek, yedek işgücü, çocuk doğurup evde oturması gereken bir varlık gibi algılayan Saray rejimine, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde gereken dersi verecektir.

Bu duygularla kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.