Son Dakika: Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Roket Türkiye’ye Düşebilir İddiası

Çin 29 Nisan’da Long March 5B roketini Hainan Adası’ndan Tianhe çekirdek modülünü uzaya taşımak için fırlatmış ve Tianhı modülü roketten ayrılarak planlanan yörüngesine girmişti. Bu gelişmelerin ardından, Çin’in uzay istasyonu..

Roket Türkiye’ye Düşebilir İddiası
Yayınlanma: 838 Okuma

Çin 29 Nisan’da Long March 5B roketini Hainan Adası’ndan Tianhe çekirdek modülünü uzaya taşımak için fırlatmış ve
Tianhı modülü roketten ayrılarak planlanan yörüngesine girmişti.

Bu gelişmelerin ardından, Çin’in uzay istasyonu için yolladığı ilk modülü taşıyan roketin gövdesinin kontrolden çıktığı yönünde haberler çıktı. Bu tür haberlerin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) roketi takibe aldı.

Pentagon, Çin tarafından geçen hafta fırlatılan büyük bir roketin enkazının hafta sonu dünyaya düşmesini beklediğini duyurdu. Avrupa Uzay Ajansı da enkaz parçalarının 41’inci kuzey ve güney enlemleri arasına düşebileceğini açıklarken, Türkiye’nin birçok kentinin de risk altındaki bölgeler arasında yer aldığı duyuruldu.

Çin’in resmi yayın organlarından The Global Times gazetesi ise roketin kontrolden çıktığına yönelik haberleri “Batı’nın uydurması” olarak nitelendirdi, paniğe gerek olmadığını belirtti.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.