Son Dakika: Başkan Soyuak İşçilerin Bayramını Kutladı *** CHP’li Özgür Ceylan’dan 1 Mayıs Mesajı *** Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

İzmir Depremi

İzmir’de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de Ege ve Marmara Bölgesi olmak üzere geniş bir alanda etkili olan deprem hepimizi yine derinden üzdü. AFAD 6.6 İzmir Seferihisar açıkları olarak belirledi..

İzmir Depremi
Yayınlanma: 463 Okuma

İzmir’de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de Ege ve Marmara Bölgesi olmak üzere geniş bir alanda etkili olan deprem hepimizi yine derinden üzdü. AFAD 6.6 İzmir Seferihisar açıkları olarak belirledi depremi.Kandilli rasathanesi ise 6.8 şiddetinde olduğunu açıklarken pek çok ülke 7 olarak duyurdu depremin şiddetini.Deprem sonrası yine pek çok bina yıkılıp hasar gördü, Bayraklı ve Bornova’da yıkılan binalar oldu.Ve deprem büyük bir paniğe ve acıya dönüşürken ard arda gelen haberler de hepimizi derinden sarstı.Yıkılan apartmanlar,yardım çığlıkları,sevdiklerini arayan insanların acılı ve meraklı halleri pek çoğumuzu ciddi şekilde yaraladı.Ve o saatten itibaren İzmir’den gelen her habere kilitlendik.Pek çok yaralı ve can kaybı haberiyle birlikte bizler de yıkıldık.Her geçen dakikanın kurtarılma çalışmaları için ne kadar önemli olduğunu bilen AFAD, UMKE, IHH, KIZILAY ve AKUT olağanüstü başarı ve özverili çalışmalarıyla pek çok insanı göçük altından kurtarmayı başardı.

Depremin hemen sonrasında ise Seferihisar ve Sığacık’ta küçük çaplı bir tsunami yaşandı.Ne yazık ki pek çok tekne harap oldu, pek çok dükkan ve yerel işletme de sular altında kaldı.

Bir Türkiye gerçeği deprem aslında.Zira memleketimizin tamamı neredeyse fay hatları üzerinde kurulu.Bu gerçekle yüzleşmek istemeyen insanlarımız bunca yaşanan yıkıcı depremlerden de ders almamaya da kararlı üstelik.1999 depreminden ve sonrasında yaşanan büyüklü küçüklü depremden bunca süre geçmesine rağmen aynı hataları aynı yanlışları ne yazık ki yine yeniden görmek bizleri son derece kızdırdı.

Deprem öldürmez,insanları öldüren binalardır gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik hep birlikte bu deprem de de..Göçük altından çıkarılan her can’la mutlu olduk umutlandık,yitip giden Can’larla da bizler de bir parçamızı yitirdik neredeyse.Ancak bazı binaların dimdik ayakta durup bazı yapıların çökmesi kolon ve kirişlerde yapılan tahribatları da gün yüzüne çıkardı.Rant uğruna,daha geniş yerlerden istifade edebilmek için hem de insanların hayatlarını hiçe sayarak beton mezarlara dönen apartmanların çöküşünü içimiz yana yana seyrettik..

Oysa hiçbir şey insan hayatından daha önemli değil şu yaşamda.Sizin daha fazla para kazanma ihtiyacınız bir başka insanın hayatına mal oluyorsa batsın paranız pulunuz.Yitirilen hayatları hiç bir şey geri getirmeyecek belki ancak hala aynı hataları yapmakta ısrar etmenizin ve insanların yaşama haklarını ellerinden almanızın hiç bir gerekçesi olamaz.Sadece umarız bu son olur lafları da kimseyi teselli edemez bu saatten sonra üstelik.Üzülerek söylüyorum ki,deprem gerçeğini yaşamak zorunda olan Memleketimiz pek çok şey görmezden gelinerek devam ettiği sürece bu bedelleri daha çok öder. Zır Cahillerin bu kadar cüretkar olduğu ülkede masumlar onlar yüzünden canlarından oluyorsa söylenecek çok şey de yoktur aslında.

Son olarak hepimizin fazlasıyla üzgün,öfkeli olduğumuz şu günlerde,öncelikle İzmir’de yaşanan bu felaketi unutmamamızı diliyorum. Can’larını kaybedenlere rahmet dilerken,yakınlarını kaybedenlere de sabırlar diliyorum.
Sevgilerimle…

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.