Son Dakika: “Bir Kural, Bir Ömür” *** Ormanlarımız Yanmasın, Geleceğimiz Kararmasın! *** Geliboluspor Yine Seçime Gidiyor *** Mekanik Sistemler Depremde Hayat Kurtarıyor *** 2025 Challenge Gallipoli Triatlonu Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

CHP’den Meclis Toplantısı Sonrası Açıklama Yapıldı

CHP Gelibolu İlçe Başkanlığı tarafından bugün yapılan 2025 yılı Mayıs ayı Gelibolu Belediyesi meclis toplantısı ikinci oturumunda belediyenin 2024 yılı kesin hesaplarının tam olarak açıklanmaması nedeniyle toplantıyı terk etmeleriyle ilgili..

CHP’den Meclis Toplantısı Sonrası Açıklama Yapıldı
Yayınlanma: 123 Okuma

CHP Gelibolu İlçe Başkanlığı tarafından bugün yapılan 2025 yılı Mayıs ayı Gelibolu Belediyesi meclis toplantısı ikinci oturumunda belediyenin 2024 yılı kesin hesaplarının tam olarak açıklanmaması nedeniyle toplantıyı terk etmeleriyle ilgili olarak CHP Gelibolu belediye Meclisi Grup Sözcüsü Deniz Cankara bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada özetle şöyle; Değerli Gelibolu halkı belediyemizin kesin hesaplarının görüşüleceği 2025 yılının mayıs ayı belediye Meclis toplantısının iki oturum şeklinde yapılması planlanmıştır. 2 Mayıs’ta tamamlanan 1 oturumda kesin hesap planı havale edildi yaptığı toplantı ve çalışmaların ardından da bugün 6 Mayıs’ta kesin hesapların görüşülmesi için belediye Meclis salonunda toplanıldı ancak plan bütçe komisyonu tarafından büyük emekler sonucu hazırlanan 2024 yılı kesin hesap planı tamamıyla açıklanmak istenmedi. Her mecliste şöyle şeffaf olacağız böyle şeffaf olacağız diye vaatlerde bulunan belediye başkanı kesin hesap gibi belediye yönetiminin temel taşı olan bir unsur hakkında 5 meclis üyesi tarafından hazırlanan kesin hesapların açıklanmasını istemedi, yani özetle açık açık Gelibolu halkının belediye hesaplarını öğrenmesinin Gelibolu halkının bu konuda bilgilenmesinin önüne geçmeye çalıştı.

Belediye başkanının şeffaflıktan, uzak samimiyetten uzak Bu tavrın ardından komisyon raporu ısrarlarımıza rağmen okutmamaya çalışmasının ardından belediye başkanının belediye hesaplarını vatandaştan saklamaya teşebbüs etmesin ardından Cumhuriyet Halk partisi grubu olarak meclisi terk etmek zorunda kaldık. Bu protestomuz seçimde Özgür iradeleri ile oy kullanan, Cumhuriyet Halk partisi meclis grubunu belediye yönetiminde söz sahibi yapan seçmenlerin hakkını korumak için, bu protestomuz yaşadığı kent hakkında kendini idare eden belediye hakkında belediyenin hesapları hakkında bilgisi olması gereken vatandaşlarımızın haklarını korumak için, Cumhuriyet Halk partisi grubunu hiçe sayan ihtisas komisyonlarını hiçe sayan emek vererek hazırlanan raporları hiçe sayan belediye yönetimineydi.

Belediye yönetiminin bu vurgun duymaz tavrına karşı Gelibolu halkının hakları için değerli halkımız hiç merak etmesin belediye başkanının açıkça müdahale ederek okutulmasını engellediği raporun tam metnini partinin sosyal medya hesaplarından paylaşacağız. Bu metni okuyan vatandaşlarımız belediye muhasebe kayıtlarındaki tutarsızlıkları belediye borç ve alacakların ne kadar farklı olduğunu ve bunun sebeplerini anlamış olacaklar. Cumhuriyet Halk partisi grubu olarak halkın iradesini mecliste yansıtmaya devam edecek, Cumhuriyet Halk partisi grubu olarak halkımızın bilgi edinme hakkını her mecrada savunmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk partisi grubu olarak halkımızdan hesapları saklamaya ya da gizlemeye çalışan iradenin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz.

Öte yandan mecliste ifade etmek istediğimiz ancak edemediğimiz birkaç hususu da bu açıklamada paylaşmak isterim. Genel Başkanımız Özgür Özel’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Unutmasınlar genel başkanımız önderliğinde tüm ülkeye yayılan bu adalet çağrısının ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Böyle saldırılar bizi daha da güçlendirecektir, bu halkın hak, hukuk ve adalet yürüyüşünün önünde kimse duramayacaktır.

Ayrıca adalet özlemiyle barış adına özgürlük adına verilen halk mücadelesinin sembol ismi Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan vekili, millet adına sadece koca bir toplumun bütün ağacın ve doğanın da kendisinden razı olduğu sayın Sıırı Süreyya Önder’in evreninin daim olması gibi, Türkiye’nin tam bağımsızlığı için, demokratik bir Türkiye için canlarını bu ülkeye feda etmiş 3 fidanı, Deniz Gezmiş’i, Yusuf Aslan’ı, Hüseyin İnan’ı katledilişlerinin 52. yıldönümünde özlem ve hasretle anmak istedim. Devrim görüşlerinin baharında ülkemizin üç gencini katleden anlayışa bu son sözüm olsun. Öldü mü sandınız? Sayın bakalım o günden bu güne doğan çocukların kaçının adı cellat kaçının adı Deniz…

Haber: Osman Okan

#Gelibolu #Meclis #Belediye #Bütçe #DenizCankara

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.