Çanakkale Valiliği tarafından Dardanos Bölgesi Çınarlı Köyü yakınında başlayan ve giderek büyüyen yangın hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada: “İlimiz merkez ilçesi Dardanos mevkii Çınarlı Köyü’nde, 11.08.2025 günü saat 13.36 sıralarında..
Çanakkale Valiliği tarafından Dardanos Bölgesi Çınarlı Köyü yakınında başlayan ve giderek büyüyen yangın hakkında açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada: “İlimiz merkez ilçesi Dardanos mevkii Çınarlı Köyü’nde, 11.08.2025 günü saat 13.36 sıralarında meydana gelen yangına; Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir.
An itibarıyla yangına: Havadan: 7 uçak, 6 helikopter, Karadan: 45 arazöz, 20 itfaiye aracı, 7 dozer ve 455 personel
ile aktif olarak müdahale edilmektedir.
Yangın nedeniyle; ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi, Jandarma Güzelyalı Kampı, Çamlıbel Sitesi, Doğa Konakları Sitesi ve Deniz POEM tedbiren tahliye edilmiştir.
Valimiz Sayın Doç. Dr. Ömer Toraman, ilgili kurum müdürleri ile birlikte Orman Yangın Yönetim Merkezi’nden çalışmaları
koordine etmektedir.
Yangına havadan ve karadan müdahaleye devam edilmekte olup, sahadaki ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
Vatandaşlarımızın yangın bölgesine yaklaşmamaları, trafiği meşgul etmemeleri, ekiplerin çalışmalarını engelleyecek davranışlardan kaçınmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önem arz etmektedir” denildi.
Haber: Osman Okan
#Çanakkale #Dardanos #Güzelyalı #ÇOMÜ #Ömer Toraman #Orman Yangını