Son Dakika: Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** CHP'nin Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor *** Çanakkale’de 8 Kaçak Göçmen Yakalandı *** Ümit Özdağ Et ve Süt Kurumuna Gitti *** Çanakkale Boğazında Gemi Yangını *** Gençlik ve Spor Bakanından Gelibolu’ya Müjde var *** 57. Alay Vefa Yürüyüşü Şehitler Abidesi’nde Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Opet YeÅŸil Yol Projesi

Opet’ten sektörde bir ilk daha. Opet’te kağıt slip dönemi sona eriyor, yerine fidanlar dikiliyor. Opet, daha yeÅŸil bir Türkiye hedefiyle sürdürdüğü “YeÅŸil Yol Projesi” kapsamında “Opet Kart” iÅŸlemlerinde kağıt slip..

Opet YeÅŸil Yol Projesi
Yayınlanma: 929 Okuma

Opet’ten sektörde bir ilk daha. Opet’te kağıt slip dönemi sona eriyor, yerine fidanlar dikiliyor.

Opet, daha yeÅŸil bir Türkiye hedefiyle sürdürdüğü “YeÅŸil Yol Projesi” kapsamında “Opet Kart” iÅŸlemlerinde kağıt slip basımını durduruyor. Sektörde bir ilk olan bu uygulama kapsamında saÄŸlanacak tasarrufla Ä°zmir’in Menemen ilçesinden baÅŸlayarak tüm Türkiye’ye yayılacak aÄŸaçlandırma çalışmalarına imza atılması planlanıyor. Proje kapsamında ilk etapta Ä°zmir’de 1.170 adet fidan dikilmesi hedefleniyor.

Opet, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında yenilikçi çalışmaları, uzun soluklu ve kapsayıcı sosyal sorumluluk projeleri ile fark yaratmaya devam ediyor. Çevre bilincini toplumun geneline yaymayı hedefleyen Opet, YeÅŸil Yol Projesi’ni 2004 yılından bu yana “YeÅŸili kaybeden, yaÅŸamı kaybeder” sloganıyla sürdürüyor. Opet, ÅŸimdi de YeÅŸil Yol projesi kapsamında doÄŸaya katkı saÄŸlayacak yeni bir uygulamaya daha imza atıyor. Opet, tüm Türkiye’deki istasyonlarında “Opet Kart” ile yapılan akaryakıt iÅŸlemlerinde kazanılan yakıt puan veya harcama bilgilerine ait kağıt slip basımını durdurarak elde edilecek tasarrufla YeÅŸil Yol projesi kapsamında aÄŸaçlandırma çalışmaları gerçekleÅŸtirilecek. AÄŸaçlandırma çalışmasının ilk durağı ise Ä°zmir oldu. Ä°zmir Menemen’de bulunan Opet Market ve Akaryakıt Ä°ÅŸletmeciliÄŸi A.Åž. istasyonunda 6100 m2 alanda top akasya, leylandi, alev aÄŸacı, bodur ateÅŸ dikeni ve güllerden oluÅŸan toplam 1.170 adet fidan dikildi.

İşlem Bilgilerine Momil Uygulama Üzerinden Ulaşılabiliyor

Opet müşterileri Opet Kart ile yaptıkları iÅŸlemlere dair bilgilere kağıt slip yerine artık istasyonlardaki Teknopod cihazlarından, Opet Mobil uygulamasından, Opet Online Ä°ÅŸlem Merkezi ve 6738 kısa Sms kanalından ulaÅŸabilecekler. Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliÄŸe ve gelecek nesillere daha yaÅŸanabilir bir dünya bırakmaya odaklandıklarını belirten Opet Genel Müdürü Cüneyt AÄŸca, “Ä°stasyonlarımızda kağıt slip devrini kapatıyor, yerine fidanlar dikiyoruz. Hedefimiz daha yeÅŸil bir Türkiye. Pandemi döneminde lideri olduÄŸumuz Temiz Tuvalet Kampanyası nedeni ile tüketicilerimiz tarafından tercih edilmeye devam ettik. Toplum saÄŸlığı için 2000 yılından bu yana devam eden kampanyamızın önemi ve deÄŸeri salgınla birlikte daha iyi anlaşıldı. Kağıt slip basımına son verme kararımızı ise ÅŸirket içinde oluÅŸturduÄŸumuz proje gruplarından çıkan bir fikir doÄŸrultusunda geliÅŸtirdik. 2004 yılında baÅŸlattığımız “YeÅŸil Yol” projemiz çevre konusundaki hassasiyetimizin bir sonucu. Ä°stasyonlarımızın çevresini ve kamusal alanları aÄŸaçlandırdık, toplumumuzun çevre konusunda bilinçlendirilmesi adına eÄŸitim faaliyetleri düzenledik. “YeÅŸil Yol Projesi” ile sadece Opet düzeyinde çevreci bir aktivite sürdürülmesi deÄŸil, bu konudaki bilinçlendirme ve iÅŸ birliÄŸi çabaları ile toplumun geneline yayılan bir çevre bilinci hedeflendi. Uzun vadeli aÄŸaçlandırma giriÅŸimleri ile bitki örtüsünü korumayı ve artırmayı amaç edinerek sürdürdüğümüz projede, eÄŸitimler ve fidan dikim aktiviteleriyle toplumumuzu bilinçlendiriyoruz. “YeÅŸil Yol Projesi” ile bugüne dek istasyonlarımızda ve belediyelerce belirlenen aÄŸaçsız alanlarda, 1 milyonun üzerinde bitki dikimi gerçekleÅŸtirdik. Ä°stasyonlarımızı ve çevresini, ÅŸehir merkezlerindeki park ve bulvarları yeÅŸillendirdik. Ä°l çevrelerinde Opet ormanları kurduk” diye konuÅŸtu.

Kuruluşundan bu yana bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunma vizyonu ile sektöründe öncü olarak konumlanan Opet, toplum faydasına odaklanarak sosyal etkisi yüksek, süreklilik içeren sosyal sorumluluk projeleri kurguluyor. Opet; Yeşil Yol Projesi dışında Temiz Tuvalet Kampanyası, Örnek Köy Projesi, Tarihe Saygı Projesi, Trafik Dedektifleri Projesi, Arkeo-köy Tevfikiye ve Etno-köy Çıplak ve Kadın Gücü Projeleri’ni yürütüyor.

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.