Son Dakika: Erkek’in “3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü” Mesajı *** Gelibolu Belediyesi İletişim Merkezi Açıldı *** Başkan Soyuak İşçilerin Bayramını Kutladı *** CHP’li Özgür Ceylan’dan 1 Mayıs Mesajı *** Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

“Adaletsizlik mi İsteyelim?”

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne katılarak, İstanbul’a doğru yürüyüşe geçti. Yoğun yağmura rağmen yürüyüşçülerin sayıları artmaya devam..

“Adaletsizlik mi İsteyelim?”
Yayınlanma: 296 Okuma

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne katılarak, İstanbul’a doğru yürüyüşe geçti. Yoğun yağmura rağmen yürüyüşçülerin sayıları artmaya devam etti.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, “AK Parti iktidarında yaşanan tüm hukuksuzluklara, yaratılan tüm mağduriyetlere karşı Ankara’dan İstanbul’a yürüme” kararı alan Kılıçdaroğlu’na eşlik eden Erkek: “Gerçekleştirdiğimiz yürüyüş, kutlu bir yürüyüş. Sadece Milletvekilimiz Enis Berberoğlu için değil, KHK mağdurları, mesleğini yaptığı için cezaevine atılan gazeteciler, özgürlük ve demokrasi taleplerine Ohal ile yanıt verilen yurttaşlarımız, yoksullarımız için de yürüyoruz. Dikkat edilecek olursa yürüyüşümüzden kimler korkuyor? Kimler çekiniyor? Kimler bizi tehdit ediyor? Karanlık günleri yaratanlar. Fetö ile birlikte Türkiye’yi kumpaslara sürükleyenler. Yandaşı zengin etmek için yurttaşları, zeytini, ağacı, doğayı gözü görmeyenler. Kendilerinden farklı düşündükleri için gazetecileri cezaevlerine dolduranlar, bilim insanlarını ihraç edenler. Onların korkması gayet normal. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Onlar da yarattıkları hukuksuzluktan korkmaya devam etsinler. Yürüyüşümüzün 5.gününde katılım, coşku ve heyecan gittikçe artıyor. Yürüyüşümüze hem Türkiye’den hem de dünyadan yoğun ilgi var. Genel Başkanımız, gayet olumlu ve yapıcı biçimde eleştirilerini söylüyor. Ortalama demokrasinin olduğu bir ülkede hem ülkenin daha gelişmesi hem de dünya nezdinde saygınlığının artması için bu sözler altın değerinde olur. Maalesef bizim iktidarımız bunlardan rahatsız oluyor. Barışçıl, evrensel insan haklarına uygun, meşru ve anayasal olan bir yürüyüşten ve buradaki adalet talebinden kim, neden rahatsız olur? Adaletsizlik mi isteyelim? Ülkemizde olmayan neyse onu istiyoruz!

Pazartesi sabahı yürüyüş güzergâhını da takiple İstanbul Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden Erkek, ziyaret sonrası şu açıklamalarda bulundu: “Enis Ağabey’in morali oldukça yüksek. Bir kumpasla cezaevine atıldığının farkında. Tutuklanmış ama esir olmamış. Bu tip siyasi davaların er geç çökeceğinin ve bunlara sebep olanların da yarattıkları hukuksuzlukların, siyasallaştırdıkları yargının altında ezileceğinin bilincinde. ‘Biz o zaman da adalet demeye devam edeceğiz’ diyor. Kendisiyle ilgili iddialara gülüp geçiyor. ‘Gizli bilgiler, casusluk bunlar trajikomik iddialar. Ben gazeteciyim, eşim de gazeteci. Bununla geçiniyor, ayakta duruyoruz. Kaldı ki daha önce defalarca yayınlanmış bir haber sır olabilir mi? Anladığımız bir haberle tutuklandım.’ dedi. Adalet Yürüyüşü’ne katılan herkese çok selamları var. ‘Gönlüm onlarla’ diye de sözlerine ekledi. Enis Ağabey’in cezaevinde olmasının Hükümetin çökmüş Suriye politikası ve siyasallaşmış yargının sonucu olduğu açıktır. Amaç CHP’yi cezalandırmak. Ama başaramayacaklar.”

Muharrem Erkek, hava koşullarına aldırmadan yürüyüşlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi ve Berberoğlu ziyaretinin ardından yürüyüşe katılmak için tekrar Kızılcahamam mevkiine doğru hareket etti.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.