Son Dakika: Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Futbolu Herkesten İyi Bilen Adam Hatasından Dönünce!

Uefa Euro 2016 maçlarında grubundaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan ay yıldızlı millilerimiz sahadan istediği sonucu alarak ayrıldı ve şimdi en iyi üçüncülerden biri olarak bir üst tura çıkmanın..

Futbolu Herkesten İyi Bilen Adam Hatasından Dönünce!
Yayınlanma: 549 Okuma

Uefa Euro 2016 maçlarında grubundaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan ay yıldızlı millilerimiz sahadan istediği sonucu alarak ayrıldı ve şimdi en iyi üçüncülerden biri olarak bir üst tura çıkmanın hesapları yapılmaya başlandı.

Milli takımımız ilk iki maçındaki kötü görüntüyü bu maçta az da olsa üzerinden atmış gibi göründü ama tamamen attığını söylemek yine de mümkün değil. Burada asıl görülmesi gereken teknik direktörümüz Fatih Terim’in geri adım atmış olmasıydı. Şöyle ki ülkemizde futbolu bir tek kendisinin bildiğini zanneden ve eleştirileri kabul etmeyen İmparator Terim nihayet kazanmak için ileride olmak gerektiğini, kazanmak için hücumcuların sahada olması gerektiğini, üç puan almak için takımın gol atması ve bunun içinde rakip kaleye daha fazla gitmek gerektiğini nihayet anladı.

İlk iki maçta sergilenen ezik ve kişiliksiz futbol bu maçta Çeklerin çok vasat bir görüntü çizmesiyle bizlere daha farklı göründü ve sonuç lehimize oldu. Futbolu herkesten iyi bilen adam Terim ilk iki maçta Arda Turan’ı sol kanada, Hakan Çalhanoğlu’nu sağ kanada atmış ve aklınca rakip beklerin çıkmasını engelleme planı yapmıştı, bu düşünce benim futbol yapıma da, futbol bilgime de çok aykırı bir düşünce tarzı. Oyunu kilitleyerek alınacak bir puan yerine oyunu güzelleştirip puan almamayı yeğlerim ama böylesi turnuvalarda amaç puan yada puanlar olduğu ve buna göre strateji uygulandığı için Terim’de elindeki kadrodan savunma ağırlıklı, fazla hücum düşünmeyen, öncelikle topu orta alanda ve kendi takımında tutmayı amaçlayan on birlerle macera işi garanti etmek isterken aslında macera aradı. Terim’in kafasında bu şekilde bir puanı garanti ederim, belki sürpriz bir atakla bir de gol bulur üç puanı cebe indiririm hesapları vardı.

Üçüncü maçımızda gördük ki bir puanın yetmediği yerde gerekirse her türlü riskler göze alınıp gol atmak içinde oynanabiliyormuş. İlk iki maçtan sonra Terim’e ve futbolculara karşı oluşan ağır eleştiriler, yaptığı en iyi iş motivasyon olan Terim’in tam istediği ortamı oluşturdu bir anlamda. Terim bu eleştirileri de kullanarak takımın hem motivasyonunu yükseltti hem de agresif yaptı.

Saha dizilişinde Arda Turan’ı sol kanattan alıp orta sahada serbest bırakarak, özgürlük vererek onun yeteneklerinden faydalanma yolunu seçerek daha pozitif bir kadro oluşturdu. Demek ki istenirse bir iki değişiklik ile farklı işler yapılabiliyormuş. Sol kanatta Volkan Şen, sağ kanatta Emre Mor ile takımımız hücumda daha aktif göründü. Arda Turan, Emre Mor birlikteliğinde başlayan atağımız Burak Yılmaz’ın güzel vuruşuyla gol oldu. Üstelik Volkan Şen önceki maçlarına göre durgun olduğu halde takım farklı oynadı ve kazandı.

Bu demek oluyor ki kadromuzda Volkan şen ve Emre Mor gibi çabuk ve atağa hızlı çıkan isimler varsa bir puanın üzerine yatmaya kalkmak büyük bir risktir. Bu maçta özellikle Emre Mor muhteşem oynadı, genç yaşına rağmen bu kadar özgüvenli oluşu, sakin oluşu, ayaklarını aklını çok uyumlu kullanışı ile sahanın en iyisiydi. Arda Turan’da önceki iki maça göre daha çok koşan, daha çok sorumluluk almaya çalışan bir görüntüdeydi. Sol bekimiz İsmail Köybaşı da Caner Erkin’den çok daha iyi mücadele etti. Bir parantez de kalecimiz Volkan Babacan’a açmak gerekir ki bu maçta çok önemli kurtarışlar yaptı.

Şimdi gözler dieğr gruplarda oynanacak olan maçlara çevrildi, eğer ki istediğimiz sonuçlar ortaya çıkarsa grubumuzdan en iyi üçüncülerden biri olara çıkacağız olmazsa turnuvaya veda edeceğiz. Umarım milli takımımız en iyi üçüncülerden biri olur ve milli heyecanımız devam eder…

(Eski site okunma sayısı – İzlenme: 1114)

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.