Son Dakika: Erkek’in “3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü” Mesajı *** Gelibolu Belediyesi İletişim Merkezi Açıldı *** Başkan Soyuak İşçilerin Bayramını Kutladı *** CHP’li Özgür Ceylan’dan 1 Mayıs Mesajı *** Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Kadın Avukata Yapılan Müdahaleye Kınama

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Şanlıurfa’da müftülük personeline sunum yapan avukat Cemile Didem Karaboğa’ya kıyafeti bahane edilerek yapılan sözlü müdahalenin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Kadına..

Kadın Avukata Yapılan Müdahaleye Kınama
Yayınlanma: 314 Okuma

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Şanlıurfa’da müftülük personeline sunum yapan avukat Cemile Didem Karaboğa’ya kıyafeti bahane edilerek yapılan sözlü müdahalenin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade eden CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, “Şanlıurfa’da müftülük personeline ‘çocuk yaşta erken ve zorla evliliklerle mücadele’ kapsamında sunum yapan avukat Cemile Didem Karaboğa’ya yapılan müdahaleyi üzüntü ile öğrendik. Yaşam tarzına açıkça müdahale anlamına gelen bu davranışı kınıyoruz. Kadınlara yönelik her türlü şiddete, töreler ya da namus gerekçe gösterilerek uygulanan insanlık dışı ve suç teşkil eden davranışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

Başkan Yontar, ayrıca seminerin gündemi olan ‘çocuk yaşta erken ve zorla evliliklerle mücadele’ konusuna da değinerek; “Evlilikte, hem erkekler, hem kadınlarda 18 yaşını tamamlamış olması koşulu öngörülerek, çocuk yaşta erken evliliğin önlenmesi temel hedeflerimizdendir” ifadelerini kullandı.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.