Son Dakika: Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** CHP'nin Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor *** Çanakkale’de 8 Kaçak Göçmen Yakalandı *** Ümit Özdağ Et ve Süt Kurumuna Gitti *** Çanakkale Boğazında Gemi Yangını *** Gençlik ve Spor Bakanından Gelibolu’ya Müjde var *** 57. Alay Vefa Yürüyüşü Şehitler Abidesi’nde Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Süresi Dolmuş Çed İle İmar Değişikliği

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Kirazlıdere termiklerinde usulsüzlüğü gündeme taşıdı. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Lapseki’deki Kirazlıdere 1 ve 2 Termik Santralleri ile Endüstriyel Atık Depolama Alanı ve İskele Projelerinin..

Süresi Dolmuş Çed İle İmar Değişikliği
Yayınlanma: 623 Okuma

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Kirazlıdere termiklerinde usulsüzlüğü gündeme taşıdı.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Lapseki’deki Kirazlıdere 1 ve 2 Termik Santralleri ile Endüstriyel Atık Depolama Alanı ve Ä°skele Projelerinin “ÇED Olumlu” kararının süresi dolduÄŸu halde, Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı tarafından imar deÄŸiÅŸikliÄŸi yapıldığını belirterek, “Süresi dolmuÅŸ “ÇED Olumlu” raporu ile imar deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılmış mıdır?” diye sordu.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için Meclis BaÅŸkanlığı’na verdiÄŸi önergesinde, Çanakkale Lâpseki ilçesinde bulunan Kirazlıdere termik santral kompleksinde süresi dolan “ÇED Olumlu” raporu ile yapılan imar deÄŸiÅŸikliÄŸini sordu.

Özgür Ceylan verdiÄŸi önergede, 25.11.2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan ÇED YönetmeliÄŸi’nin 14.Maddesi 4.Bendinde “ÇED Olumlu” kararı verilen proje için yedi (7) yıl içinde mücbir sebep bulunmaksızın yatırıma baÅŸlanmaması durumunda “ÇED Olumlu” kararı geçersiz sayılır” ÅŸeklinde olduÄŸunu belirterek, “dolayısıyla karar tarihinden itibaren 7 yıl içerisinde tüm gerekli izin/belgelerin alınması suretiyle inÅŸaatına baÅŸlanılmayan projelerin “ÇED Olumlu” Kararı düşmektedir/geçerliliÄŸini yitirmektedir” diye konuÅŸtu.

Özgür Ceylan, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki DeÄŸerlendirmesi Ä°zin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi (Endüstriyel Atık (Kül) Depolama Alanı Ve Ä°skele Projesi Dahil) projesi için verilen 14.02.2013 tarih ve 2886 sayılı, Kirazlıdere-2 Termik Santrali1 projesi için verilen 4.06.2013 tarih ve 3025 sayılı, Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi (Endüstriyel Atık (Kül) Depolama Alanı Ve Ä°skele Projesi Dahil) projesi için verilen 5.03.2015 tarih 3820 sayılı ve Kirazlıdere-2 Termik Santrali projesi için verilen 5.03.2015 tarih 3821 sayılı ÇED Olumlu kararlarının, ilgili projelere iliÅŸkin günümüze kadar sahalarda yatırıma baÅŸlanmadığı için geçerliliklerini kaybetmiÅŸ durumda olduÄŸunu belirterek, “Çünkü ÇED olumlu kararları üzerinden 7 yıldan fazla süre geçmiÅŸ durumdadır. Bu 4 (dört) ÇED olumlu karar artık geçerliliÄŸini yitirmiÅŸ olduÄŸundan, bu kararlara konu olan santral projesine iliÅŸkin imar plan tadilatı dahil herhangi bir iÅŸlemin yapılması mümkün deÄŸildir” dedi.

Kirazlıdere Termik Santrali için İmar Değişikliğini Onaylamadınız Mı?

CHP’li Özgür Ceylan önergede Çevre, Åžehircilik ve Altyapı Bakanlığı’nın Çanakkale’nin, Lâpseki Ä°lçesi, Kirazlıdere Termik Santraline iliÅŸkin 1/1000 ölçekli Uygulama Ä°mar Planı DeÄŸiÅŸikliÄŸinin 3194 sayılı Ä°mar Kanunu hükümleri uyarınca 19/04/2022 tarihinde onaylanıp onaylanmadığı hakkında bilgi isterken, “Böyle bir imar planı deÄŸiÅŸikliÄŸi onaylanmış ise, ÇED olumlu kararlarının geçerliliÄŸini zaman aşımı dolayısıyla yitirmiÅŸ olduÄŸu dikkate alınmış mıdır?” diye sordu.

Özgür Ceylan, Bakan Kurum’un cevaplaması için sorduÄŸu son soru da ise hangi gerekçe ile bu onayın verildiÄŸi hakkında bilgi isterken, “ÇED olumlu kararları zaman aşımına uÄŸramış-geçersiz duruma gelmiÅŸ bu projeye iliÅŸkin imar planı deÄŸiÅŸikliÄŸi hangi gerekçe ile onaylanmıştır?” diye sordu.

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.