Son Dakika: Gelibolu’da Kızılay Haftası Etkinliği Yapıldı *** Gelibolu’da “Zamansız Kadınlar” Tiyatral Konferansı Sahne Aldı *** Çanakkale Savaşlarının İlk Şehitleri Anıldı *** Çanakkale’de Dijital Medya Atağı *** “Ahde Vefa Sohbetleri 2″ Gerçekleşti *** Gürbüz: “Kuraklık ve Su Sorunu Ciddi Bir Tehlike” *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Bir Tutam Zehir “Bonzai”

Çanakkale Tabip Odası, Bonzai gerçeğine dikkat çekmek için bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Tehlikenin boyutlarını gözler önüne sermek, konu ile ilgili toplumu bilinçlendirmek, madde bağımlılığının ve Bonzai kullanımının önüne geçmek..

Bir Tutam Zehir “Bonzai”
Yayınlanma: 849 Okuma

Çanakkale Tabip Odası, Bonzai gerçeğine dikkat çekmek için bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Tehlikenin boyutlarını gözler önüne sermek, konu ile ilgili toplumu bilinçlendirmek, madde bağımlılığının ve Bonzai kullanımının önüne geçmek amacıyla, ‘Bir Tutam Zehir’ isimli kısa film yapıldı.

Bonzai tehlikesi gün geçtikçe büyüyor. İnsan vücudunda dönüşü olmaya tahribata yol açan, can alan sentetik uyuşturucu maddesi Bonzai kullanımı, özellikle gençler arasında hızla yayılıyor. Yapılan operasyonlarda ele geçirilen kilolarca Bonzai üzerinde yapılan analizler; zehirli bileşimini ve kolay elde edilebilirliğini ortaya koyuyor.

Hazırlık aşamasında Çanakkale Tabip Odası’nın uzman görüşlerine başvurduğu filmin senaryosu, madde bağımlılarının gerçek hikayelerinden yola çıkarak yazıldı.

Bir Tutam Zehir kısa filminin yönetmenliğini Erkan Özcan üstlendi.

Film; Doçent Doktor Demet Güleç Öyeçkin’in sentetik uyuşturucu maddesi Bonzai hakkında verdiği bilgilerle başlıyor. Öyeçkin; Bonzainin insan bedeni ve psikolojisi üzerinde yarattığı tahribatı, maddeyle karşılaşmanın nasıl bağımlılığa dönüştüğünü anlatıyor.

Bonzai kullanıcılarını canlandıran oyuncularla, madde bağımlılığının ölüme giden aşamalarına dikkat çekiliyor.

Kısa filmin sonunda; madde bağımlılığından güçlü olmayı seçerek ve inanarak kurtulma, en iyi korunma içinse hiç başlamama olduğu mesajı veriliyor.

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Hülya Görgün proje hakkında yaptığı basın açıklamasında; Bonzai mücadelesinde çocuklarla ve gençlerle iletişimin, ailelere eğitim verilmesinin, okullarda doğru ve düzenli bilgilendirme yapılmasının önemini vurguladı; kısa filmle Bonzai başta olmak üzere madde bağımlılığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı amaçladıklarını, bu konudaki çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.