Son Dakika: CHP’den 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlaması *** 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması *** Çocuklardan Kaymakam Abacı’ya Ziyaret *** Kerem Aktürkoğlu’nu Yedirmeyiz *** Başkan Soyuak Koltuğunu Çocuklara Bıraktı *** CHP’li Güneşhan; “23 Nisan Bağımsızlığın Sembolüdür” *** Kasten Adam Öldürme Suçundan 9 Gözaltı *** Bir Denizkestanesinin Anıları *** Gelibolu’da 23 Nisan Çocuk Şenliği Yapıldı*** Başkan Soyuak “Gelibolu Cumhuriyete Yakışır Bir Kent Olacak” *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

2023 Yılı Kırkpınar Ağası Belli Oldu

Her yıl Edirne Sarayiçi’nde yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde daha önce de 13 yıl boyunca ağalık yapan ve ebedi altın kamer sahibi olan Seyfettin Selim, ihalede 4 milyon 22 bin..

2023 Yılı Kırkpınar Ağası Belli Oldu
Yayınlanma: 3.151 Okuma

Her yıl Edirne Sarayiçi’nde yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde daha önce de 13 yıl boyunca ağalık yapan ve ebedi altın kamer sahibi olan Seyfettin Selim, ihalede 4 milyon 22 bin lira bedelle temsili koçu aldı ve gelecek yıl yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ağası oldu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda Kırkpınar Ağalığı için düzenlenen ihale ye daha önce de 13 yıl Kırkpınar Ağalığı yapmış ve altın kemerin ebedi sahibi olan Seyfettin Selim ile İlhan Tüdeş katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağalığı için yapılan ihalenin başlamasından hemen önce yaptığı konuşmada; Kırkpınar’ın temel direğinin ağalık olduğunu belirterek, “Bu bütün ağalıklar onur ve şeref demektir. Ağalar Türk’ün ata sporuna hizmet etmişlerdir. 2023 yılı Kırkpınar, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yapılacaktır. Bu nedenle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ağalık çok kıymetli, çok özel ve çok onurludur. Ağalık ihalesini 2 milyon 23 bin liradan açıyorum” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ihaleyi başlatmasının ardından Seyfettin Selim 2 milyon 222 bin lira teklif verdi. İhaleye katılan diğer isim İlhan Tüdeş ise 2 milyon 272 bin lir vererek fiyatı yükseltti. Bunun üzerine Seyfettin Selim teklifini 3 milyon 222 bin liraya yükseltti. Bu teklif sonrası İlhan Tüdeş ihaleden çekildi ve Seyfettin Selim bir kez daha kendi teklifini yükselterek 4 milyon 22 bin lira ile ağalığın sembolik koçunu açık artırmada kazanmış oldu.

Kırkpınar’da 14’üncü kez ağalığı kazanan Seyfettin Selim ihale sonrası yaptığı kısa açıklamada; Kırkpınar’a ağalık yapacak kişinin, güreşi de Kırkpınar’ı da seveceğini belirterek, “Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.