Son Dakika: Emeklilerin Fitre Zekat Vermesi Caiz mi? *** Çanakkale’de Su Sayaçları Periyodik Bakıma Alınacak *** Hamzakoy’da Deniz Metrelerce Çekildi *** Gelibolu Belediyesi’nden Fırınlara Hijyen ve Gramaj Denetimi *** Bize ulaşabilirsiniz... WhatsApp İletişim Hattı: 0 543 795 12 77

Çanakkale’de Su Sayaçları Periyodik Bakıma Alınacak

Çanakkale Belediyesi, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince kent genelindeki su sayaçlarının periyodik muayeneye alınacağını duyurdu. Uygulama kapsamında standartlara uygun olmayan sayaçlar yenilenecek. Çanakkale Belediyesi, abonelerine gönderdiği bilgilendirme mesajı..

Çanakkale’de Su Sayaçları Periyodik Bakıma Alınacak
Yayınlanma: 56 Okuma

Çanakkale Belediyesi, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince kent genelindeki su sayaçlarının periyodik muayeneye alınacağını duyurdu. Uygulama kapsamında standartlara uygun olmayan sayaçlar yenilenecek.

Çanakkale Belediyesi, abonelerine gönderdiği bilgilendirme mesajı ile su sayaçlarının denetim ve yenileme süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yasal zorunluluk kapsamında gerçekleştirilecek olan bu çalışma, ölçüm hassasiyetinin korunmasını ve adil faturalandırmayı hedefliyor.

Sayaçlar Sökülerek İncelemeye Alınacak

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca kullanım süresi dolmuş veya periyodik kontrol zamanı gelmiş sayaçlar, ekiplerce yerinden sökülerek muayeneye götürülecek.

Uygun Olmayan Sayaçlar Yenilenecek

Yapılan incelemeler sonucunda; teknik olarak uygun bulunmayan, ölçüm hatası yapan veya kullanım ömrünü tamamlamış olan sayaçlar tamamen yenilenecek.

Ödeme Kolaylığı: 3 Taksit İmkanı

Vatandaşların bütçesini korumak amacıyla, yenilenen sayaçların bedelleri faturalara doğrudan yansıtılmayacak. Belediye, yeni sayaç bedelinin 3 eşit taksit halinde tahakkuk ettirileceğini belirterek abonelere ödeme kolaylığı sağlanacağını bildirdi.

Abonelerin bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına ekiplerin çalışmalarına yardımcı olmaları ve detaylı bilgi için belediyenin ilgili birimlerine başvurmaları öneriliyor.

Gelibolu Belediyesi’nde aynı yolla muayene tarihleri geçmiş sayaçları sökerek kontrol etmeli. Uygun olan sayaçlar en kısa sürede mağduriyet yaşatmadan yerine takılmalı. Uygun olmayan yada ömrünü tamamlamış olan sayaçlar, takılacak sayaç türü (mekanik veya kartlı) abonenin seçimine bırakılarak taksitle değiştirilmeli.

Haber: Osman Okan

#Çanakkale #ÇanakkaleBelediyesi #SuSayacı #BelediyeHaberleri #GeliboluHaber #3516SayılıKanun #SuFaturası #Gelibolu #ÇanakkaleGündem #HizmetHaberleri #PeriyodikMuayene #Abone

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.