Güncel Haber: Gelibolu’daki 18 Mart Deniz Zaferi Törenleri *** Kale Grubu’ndan “Çanakkale Ruhunu Yaşatma” Çağrısı *** 18 Mart Zaferinin Kahramanları Anıldı *** Özgür Ceylan’ın 18 Mart Mesajı *** İskenderoğlu’nun 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı *** "WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Çiftlik Faaliyetleri Çeşitlendirme ve İş Geliştirme

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 14 Ocak 2022 tarihinde IPARD II Programı On Birinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Bu Başvuru Çağrı İlanında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş..

Çiftlik Faaliyetleri Çeşitlendirme ve İş Geliştirme
Yayınlanma: 548 Okuma

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 14 Ocak 2022 tarihinde IPARD II Programı On Birinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Bu Başvuru Çağrı İlanında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” programı kapsamında;

• Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkileri ve çiçek soğanı, fide fidan yetiştiriciliği, mantar ve misel üretimi,
• Arıcılık,
• Zanaatkarlık (ahşap işi, metal işi, seramik üretimi, dokumacılık, taş işleme, halıcılık, kilimcilik, dikişçilik, kağıt sanatları gibi 25 farklı zanaatkarlık konusu) ve katma değerli ürünler (et işleme, Süt işleme, meyve ve sebze işleme, domates salçası, biber salçası, pekmez, reçel, pestil, turşu, meyve suları, konserve, sirke, közleme, salamura, sofralık zeytin ve zeytin mamulleri, kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı, boza, salep, tahin, bakliyat ve pirinç işleme/paketleme, mısır ve çeltik kurutma, yerel yiyecek, börek, tatlı, şekerlemeler, unlu mamüller, baharatlar, kaya tuzu, bitki çayları ve aromatik kahveler, pamuk yağı, defne yağı, susam yağı, soslar),
• Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri,
• Su ürünleri yetiştiriciliği,
• Makine parkları,
• Yenilenebilir enerji yatırım konularında kırsal alanda (nüfusu 20.000 altında olan yerler) yapılacak projeler desteklenecektir.

Yatırımlar kapsamında, mevcut ve yeni yatırımlara inşaat, makine ekipman, teknik ve danışmanlık giderleri desteği verilecektir. Destekler % 55 oranında hibe (kooperatifler için % 65) ve KDV’den muaftır.

Yukarıda bahsedilen yatırım konuları değerlendirildiğinde Çanakkale’deki potansiyelin çok yüksek olduğu ve yoğun başvuru taleplerinin geleceği düşünülmektedir.

Hibe desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçi, esnaf, şirket, kooperatif ve girişimcilerin proje başvurularını yapmaları için son tarih 18.02.2022 (inşaat yatırımı içermeyen projeler için) ve 25.03.2022 (inşaat yatırımı içeren projeler)’dir.

Başvurular TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü’ne yapılacaktır.

Hibe destekleri ile ilgili detaylı bilgi almak için TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğünü ziyaret edebilir yada 0286 215 0036 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.