Son Dakika: Biçerdöver Kaynaklı Yangınlara Dikkat *** Gelibolu Emek Dayanışma Platformu’ndan Şenlik *** Fırat: “Bu Bir İnsanlık Meselesi, Sessizlik Zulmü Büyütüyor” *** Çanakkale, Hatay’a Nefes Oluyor *** Lapseki’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Şahıs Yakalandı *** Gelibolu’da “Yaz Spor Okulları” Kayıtları Başladı *** Orman Yangınları Hakkında Açıklama Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Dumlupınar Şehidi Özben Törenle Anıldı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye Şehitlerini Anıyor” programı kapsamında, Dumlupınar Denizaltısı Şehidi Gedikli Çavuş Mehmet Selami Özben, Çanakkale Deniz Müzesi’nde düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı. Çanakkale Deniz Müzesi’nde..

Dumlupınar Şehidi Özben Törenle Anıldı
Yayınlanma: 65 Okuma

Milli Savunma Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye Şehitlerini Anıyor” programı kapsamında, Dumlupınar Denizaltısı Şehidi Gedikli Çavuş Mehmet Selami Özben, Çanakkale Deniz Müzesi’nde düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı.

Çanakkale Deniz Müzesi’nde düzenlenen törene; Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Köse, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Amfibi Kolordu Komutanı Tümamiral Serhat Sözbir, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, şehidin kardeşi Günaydın Tezbulut ve ağabeyi Ali Haşim Özben ile çok sayıda davetli katıldı.

Program, sancağın tören alanına getirilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Çanakkale Valisi Toraman ve şehidin ağabeyi Ali Haşim Özben, Şehit Mehmet Anıtına çelenk sundular. Törende, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’ndan Öğretmen Albay Tolga Hasan Bezek, Dumlupınar Denizaltısı ve Çanakkale Savaşları’na dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Program, Çanakkale Valisi Toraman tarafından şehit ailesine onur belgesi, şehit ecdat rozeti, katılım belgeleri takdim edilirken, günün anısına Onur Kütüğüne künye çakılması, dualar edilmesi ve Armoni Mızıkası ile Mehteran takımının konserleri ile sona erdi.

#Çanakkale #Deniz Müzesi #Dumlupınar #Mehmet Selami Özben #Gelibolu

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.