Son Dakika: Çanakkale’de “Depremi Anlamak” Konulu Panel Düzenlenecek *** Çanakkale’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Tutuklama! *** JASAT’tan Firari Zehir Tacirine Şafak Operasyonu! *** Hükümet Vergiyi Aldı Yatırımı Pas Geçti *** CHP Gelibolu’da Mücadele Kararlılığı *** ÇOMÜ ve LÖSEV’den Dev İş Birliği *** Bize ulaşabilirsiniz... WhatsApp İletişim Hattı: 0 543 795 12 77

Halk Bu Saygısızlığın Hesabını Sorar

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 30 Ağustos temalı Cuma hutbesinde Diyanet’in Atatürk’e yer vermemesine ilişkin eleştiride bulundu. Vekil Yontar, “86 milyon bu kendini bilmezlere, bu saygısızlığın ve bu..

Halk Bu Saygısızlığın Hesabını Sorar
Yayınlanma: 641 Okuma

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 30 Ağustos temalı Cuma hutbesinde Diyanet’in Atatürk’e yer vermemesine ilişkin eleştiride bulundu. Vekil Yontar, “86 milyon bu kendini bilmezlere, bu saygısızlığın ve bu skandalın hesabını mutlaka soracaktır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 30 Ağustos temalı cuma hutbesinde Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yine yer vermedi. Olaya ilişkin değerlendirmede bulunan Vekil Yontar, Diyanet’in kasten bu skandala devam ettiğini ifade ederek “Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, Atatürk’ün kurduğu Diyanet yine bir skandala imza attı ve 30 Ağustos temalı Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermedi. Milli bayramda Atatürk’e saygısızlık yapan ve görmezden gelen aynı Diyanet, Mısır Devlet Başkanı Mursi öldüğünde 81 ilde cenaze namazı düzenlemişti. 86 milyon vatandaşın vergileriyle Diyanet’in koltuğunda oturanlar, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te Atatürk’e rest çekmeye çalışanlar, Atatürk olmasa dinini bu denli özgür yaşayamayacak ve bu mesleği yapamayacak olanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kırmızı çizgisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden kin ve düşmanlık siyaseti üretmeye çalışıyor. Eğer bir Diyanet İşleri Başkanı, bir dini görevli bu niyetle görevini icra ediyorsa o cübbelerini derhal çıkartsın, dini, kin ve nefret için kullanmasın. 86 milyon bu kendini bilmezlere, bu saygısızlığın ve bu skandalın hesabını mutlaka soracaktır” dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.