Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın imzasıyla okulların açıldığı gün yapılan paylaşımda sarıklı sakallı kim olduğu belli olmayan bir kişinin görselinin bulunması tepkilere neden..
Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın imzasıyla okulların açıldığı gün yapılan paylaşımda sarıklı sakallı kim olduğu belli olmayan bir kişinin görselinin bulunması tepkilere neden oldu.
Her ne kadar arka fonuna sanki görseldeki kişinin Piri Reis olduğu havası katılmak istenmiş olsa da, okulların açıldığı gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, yayınladığı mesajın giriş cümlesinde “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözü bizlere yol göstermeye devam ediyor” demesine rağmen görselde Atatürk görseli yerine kim olduğu belli olmayan bir figürün paylaşılması anlaşılır gibi değil.

Görselde konuşlandırılan sarıklı sakallı kişi ve harita yerine kara tahta başında veya öğrenciler ile birlikte bir Atatürk görseli daha iyi olmaz mıydı? Burada ne mesaj verilmek istendi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın belki açıklama yapar, konuya açıklık getirir.
Ama sadece bu kadar değil ki, T.C. Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü logosunda yer alan yazıyı da okumak mümkün değil. Belki T.C. Devletinin Milli Eğitim Müdürlüğü logosu yerine farklı bir dil kullanıldı diyeceğim ama Milli Eğitim’in dili Türkçe olduğu için onun olması da imkansız.
İşin özü biraz uğraşıp doğru dürüst bir görsel hazırlamak yerine yapay zekaya vermişler verileri ve çizdirmişler böyle bir görseli. Ama hoş olmamış, iyi olmamış hatta hiç yakışmamış.