Son Dakika: Deprem Oldu Öğrenciler Derse Girmedi *** Çanakkale Belediyesi Citiport Teslimatını Gerçekleştirdi *** Çanakkale’de 11 Dolandırıcı Yakalandı *** Gelibolu’nun Sultan Tavukları *** Çanakkale’de “Şehitlerin İzinde Gazilerin Gölgesinde” Programı *** Çanakkale’de Narkotik Operasyonu *** ÇOMÜ’den Şehre Değer Katacak Sanat Merkezi *** Çanakkale’nin Minik Yüreği İsa Berat İçin Umut Olalım *** Türkiye’nin Ekonomik Gerçekleri ve Çocuklarımızın Geleceği *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Pan Görsel Kültür Derneği Atölyeleri Başlıyor

Pan Görsel Kültür Derneği’nin heyecan yaratan atölye çalışmalarında yeni dönem başlıyor. Temel Fotoğraf, Kısa Film ve Yaratıcı Yazarlık Atölyeleri; bu alanlara ilgi duyan, yeteneği olduğuna inanan ya da sadece merak..

Pan Görsel Kültür Derneği Atölyeleri Başlıyor
Yayınlanma: 587 Okuma

Pan Görsel Kültür Derneği’nin heyecan yaratan atölye çalışmalarında yeni dönem başlıyor.

Temel Fotoğraf, Kısa Film ve Yaratıcı Yazarlık Atölyeleri; bu alanlara ilgi duyan, yeteneği olduğuna inanan ya da sadece merak salan, hayal kuran, şimdiye kadar belki biraz geride duran ama artık adım atmaya hazır olan, oyun bahçesini arayan arkadaşlarını bekliyor.

Görmek, birikim ister düşüncesiyle yola çıktığından bu yana kuruluş amaçlarının başına fotoğraf, sinema ve diğer görsel kültür dallarında atölyeler aracılığıyla eğitim çalışmaları, film gösterimleri, söyleşiler ve gerçekliğe yakın farklı bakış açıları kazandırmaya yönelik etkinlikler düzenlemeyi koyan Pan Görsel Kültür Derneği; Çanakkale’nin kültürel belleğine katkı sağlamaya, insanlarla görsel sanatları buluşturmaya devam ediyor.

Önceki dönemlerde büyük ilgi gören fotoğraf, kısa film ve yaratıcı yazarlık atölyelerini tamamlayan katılımcılar kişisel çalışmalarıyla uğraşlarını sürdürürken; ortaya koyduklarıyla kentin günlüğü de tutuluyor. Pan Görsel Kültür adıyla özdeşleşen ve oldukça keyifli geçen atölyelerin dersleri, şimdi yeni öğrencilerince keşfedilmek için hazırlanıyor.

Aykan Özener İle Temel Fotoğraf Eğitimi

Pan Görsel Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arkeolog – Fotoğrafçı Aykan Özener’le Temel Fotoğraf Bilgisi Atölyesi’nin dersleri; fotoğrafın tarihi, fotoğraf okuma ve temel fotoğraf tekniklerini içeriyor. Üstelik atölyeye katılmak isteyenlerin fotoğraf makinesi olması gerekmiyor. İyi bir fotoğrafın iyi bir fotoğraf makinesinden ziyade görmeyi ve hissetmesini bilen gözler ve kültürel birikimle çekileceğinin her fırsatta altını çizen Aykan Özener; fotoğraf makineleri ve menüleri ile ilgili dersleri de içeren atölyeyi tamamlayanların her fotoğraf makinesini kullanabileceğini söylüyor. Temel Fotoğraf Atölyesinde öğrencilerine fotoğrafın doğuşundan günümüze büyük fotoğrafını çeken Aykan Özener; ışığın peşinde geçirdiği 32 yılda biriktirdiklerini de satır aralarında paylaşıyor; öğrencilerinde fotoğrafa dair genel bir algı oluşturarak kendilerini geliştirmeleri için gerekli olan ipuçlarını da veriyor.

Kısa Film ve Yaratıcı Yazarlık Atölyeleri

Işığı fotoğraf karesinde dondurmayı değil; hareketinin peşinde koşmayı tercih edenler içinse Kısa Film Atölyesi öne çıkıyor. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Akça’nın Kısa Film Atölyesi; film okuma, sinema tarihi, sinema ve kısa film teknikleri derslerini içeriyor. Kısa Film dalında önemli projelerde imzası bulunan Gökhan Akça; atölyesine katılan öğrencileriyle sinemanın büyülü dünyasına ait bilgilerini paylaşıyor; hikayelerini kısa filmle anlatmak isteyenlere işin sırlarını anlatıyor.

Pan Görsel Kültür Derneği’nin dersleri bir hayli renkli geçen bir diğer atölyesiyse, kelimelerin kıvrak dünyasını keşfetmeye davet ediyor. Yaratıcı Yazarlık Atölyesinin eğitmeni oyuncu – yazar Pembe Akgün; yaratıcılık nedir, neden yaratıcı yazarlık sorularının yanıtlarıyla o dünyanın kapılarını aralıyor. Atölyenin kendini bilmek, ıraksak düşünmek, bakmak ve görmek, bir hikaye ve karakter yaratmak gibi başlıklar

altından gelişen dersleri; öğrencilerini yaratıcı yazarlığın dışında, kendileriyle de tanıştırıyor; kelimelerin farklı boyutlarında karşılaştırıyor. Eğitmen Pembe Akgün; oyuncu ve metin yazarı olarak yer aldığı senaryolarda, radyo ve televizyon programlarında edindiği deneyimlerini de öğrencilerine aktarıyor.

Tanışma toplantısı 16 Mart Pazartesi

Pan Görsel Kültür Derneği Atölyeleri’nden meraklısını heyecanlandıran ilk bilgiler böyle.. Diğer ayrıntılarsa 16 Mart 2015 Pazartesi günü 19:00 – 20:00 saatleri arasında dernek binasında gerçekleşecek tanışma toplantısında şekillenecek. Atölye eğitmenleri Aykan Özener, Pembe Akgün ve Gökhan Akça hem derslere ilişkin ayrıntıları anlatacak, hem de atölyelere katılmak isteyenlerin merak ettikleri sorular yanıt bulacak. Atölyelerin başlama tarihleri, derslerin gün ve saatleri ve diğer tüm ayrıntılar 16 Mart Pazartesi günkü tanışma toplantısında konuşulacak.

Pan Görsel Kültür Derneği’nin farklı merak ve ilgi alanlarına hitap eden bu üç atölyesi; içinde heves taşıyanları, hayal kuranları ya da bir şekilde kurduğu hayalleri yarım kalanları, öğrenmek, fikir edinmek, kendini bu dallarda geliştirmek niyetinde olanları bekliyor. Derslere katılımı belirleyen yaş, meslek, öğrenci olmak gibi sınırlayıcı koşullar yok; Pan’ın labirenti; farklı olanı ararken kendini bulma niyetindeki herkesi bu oyuna davet ediyor.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.