Son Dakika: Gelibolu'da Tüfekli Eylem Yapıldı *** Çanakkale Emniyeti Ekip Sayısını Üç Katına Çıkardı *** Gelibolu Belediyesi Meclis Toplantısında Tartışmalar Bitmiyor *** Meclis Toplantısında Ortalık Karıştı *** Belediyeden Esnaf Kiracılarına: “İşyerlerinizi Boşaltın!” *** Uluslararası Gelibolu Maratonu 9’uncu Kez Koşuldu *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Sulama Kanalları Tahrip Ediliyor

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 1915 Çanakkale Köprüsü bağlantı yolları çiftçinin suyunu kesti. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 1915 Çanakkale Köprüsü bağlantı yollarının yapımı sırasında çok sayıda sulama kanalının tahrip..

Sulama Kanalları Tahrip Ediliyor
Yayınlanma: 575 Okuma

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 1915 Çanakkale Köprüsü bağlantı yolları çiftçinin suyunu kesti.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 1915 Çanakkale Köprüsü bağlantı yollarının yapımı sırasında çok sayıda sulama kanalının tahrip olması nedeniyle üreticinin susuz kaldığını belirterek, “Üreticinin emeğinin zayi olmaması ve verim kaybının minimize edilmesi için yetkililerin derhâl harekete geçmesi gerekiyor” dedi.

Özgür Ceylan, 1915 Çanakkale Köprüsü bağlantı yollarının yapımı sırasında sulama kanallarına verilen zararı ve üretici üzerindeki etkilerini Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada gündeme getirdi.

Özgür Ceylan, yaptığı açıklamada Çanakkale’nin tarih ve turizm kenti olduğu kadar aynı zamanda önemli de bir tarım kenti olduğunu belirtirken, “1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı yol yapım çalışmaları sırasında Lâpseki ilçemizin bir çok köyüne sulama suyu sağlayan kanalların tahrip edilmesinden ötürü bölgemizde tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimiz son günlerde ciddi sıkıntı yaşamaktadırlar” diye konuştu.

Yaşanan sorunun Lâpseki’nin neredeyse yüzde 90’ını etkilediğini belirten Özgür Ceylan, “Merkez, Yeniceköy, İlyasköy, Kocaveli Köyü ve Subaşı Köyü gibi özellikle ihracata dönük kiraz, şeftali ve domates üretimi yapan çiftçilerimizi zor durumda bırakmıştır” dedi.

Üreticinin emeğinin zayi olmaması ve verim kaybının minimize edilmesi için yetkililerin derhâl harekete geçmesi gerektiğini belirten Özgür Ceylan, “Üreticilerimizin sulama suyuna en çok ihtiyaç duydukları bu dönemde Haziran ayı sonuna kadar üreticinin ürünlerini sulayabilmesi sağlanmalıdır. Çiftçilerimizin çığlığını yetkililerin duymasını ve hızla harekete geçmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.