Son Dakika: Çanakkale Kara Savaşlarının 109. Yılında Şehitler Anıldı *** CHP’li Güneşhan: “Yaşasın Çanakkale Ruhu” *** Solotürk’ten Çanakkale Boğazı’nda Gösteri *** CHP’den 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlaması *** 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması *** Çocuklardan Kaymakam Abacı’ya Ziyaret *** Kerem Aktürkoğlu’nu Yedirmeyiz *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

İBB’nin Genç Üniversiteli Desteği Sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 3 yıldır artırarak devam ettirdiği “Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında 75 bin üniversite öğrencisine geri ödemesiz 4 bin 500 TL burs vermek kaydıyla destek olacak. İstanbul..

İBB’nin Genç Üniversiteli Desteği Sürüyor
Yayınlanma: 499 Okuma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 3 yıldır artırarak devam ettirdiği “Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında 75 bin üniversite öğrencisine geri ödemesiz 4 bin 500 TL burs vermek kaydıyla destek olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin en çok öğrenci yaşayan kendi İstanbul’da öğrencilere destek vermeye devam ediyor. Öğrencilere yapılan burs yardımları ile hem öğrenciler hem de aileleri rahat nefes alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) Burs Kriterleri:

İBB, kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden ön lisans ve lisans okuyan öğrenciler ile ailelerinin ihtiyaç durumunu değerlendirerek geri ödemesiz burs desteğinde bulunuyor. “Genç Üniversiteli Desteği” başvuruları İstanbul Büyükşehir Belediyesi “” internet sitesi üzerinden yapılıyor.

Başvuru yapan öğrencilerin kendileri veya ailelerinin İstanbul’da ikamet etmeleri gerekiyor. Sistem, İstanbul’daki üniversitelerin yerleştirmelerin yapılıp kayıtlarının tamamladığı Eylül ayı sonunda hizmete girerken, burslar, Ekim’den itibaren üç taksit olarak hak kazananlara sunulmaya başlayacak.

Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, ücretli değişim programında olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile 25 yaşından büyükler burstan faydalanamıyor. Burstan faydalanmak için, öğrencinin devlet üniversitesinde okuyor olması veya vakıf/özel üniversitede yüzde yüz burslu okuması gerekiyor. Ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin ise yıl sonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması da istenen kriterler arasında yer alıyor. Proje ve kriterler hakkında detaylı bilgiye “” internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Projenin Geçmişi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bursları geri ödemesiz ve faizsiz olarak veriyor. Genç Üniversiteli Desteği kapsamında, projenin yapıldığı ilk dönem olan 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 29 bin 423 öğrenciye burs sağlandı. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde 33 bin 763 öğrenciye burs sağlanırken, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde ise 51 bin 992 öğrenci burs aldı. Bu dönemde yapılan destek toplamda 3 bin 200 TL olurken, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde 75 bin öğrenciye 4 bin 500 TL geri ödemesiz burslarla destek verilecek.

Haber: Osman Okan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.