Son Dakika: Başkan Soyuak İşçilerin Bayramını Kutladı *** CHP’li Özgür Ceylan’dan 1 Mayıs Mesajı *** Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Etkinliği

Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinliği düzenlendi. Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete..

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Etkinliği
Yayınlanma: 410 Okuma

Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinliği düzenlendi.

Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla iskele meydanındaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı.

Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan basın açıklamasına, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Mete, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Aysun Tarıman, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yeter Deligöz ve yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve kadınlar katıldı.

Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında yapılan açıklama, Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcisi Öznur Tosun Türk tarafından yapıldı. Türk, açıklamasında; “Burada toplanmamızın amacı Birleşmiş Milletler’in 1999 yılında 25 Kasım Gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmesidir” dedi.

Öznur Tosun Türk, konuşmasının devamında şunları söyledi; “25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında bir diktatörün hedef göstermesiyle boğazlanıp tecavüz edilerek vahşice öldürülen “Mirabel Kardeşler”in anısınadır.

Yıl 2022…

Nokta nokta sayısı kadar katledilen kadınlar!

Nokta nokta sayısı kadar tecavüz edilen kadınlar!

Nokta nokta sayısı kadar sığınma talep eden kadınlar!

Kadınlar birer sayı değildir, veri hiç değildir. Hepsi hayattır, yaşamdır, mücadeledir. Yaşadığımız dünyada var olma mücadelesi veren LGBT’li bireylerin sesi olmak zorundayız! İnsan olarak kendi egolarımızla şekillendirdiğimiz bu dünyada sokak hayvanlarının, kuşun, böceğin, kelebeğin, toprağın, ağacın sesi olmak zorundayız!

Korunmayan, taciz edilen, istismara uğrayan, eğitim hakkı verilmeyen, beslenme ihtiyacı karşılanmayan her çocuğun çıkaramadığı sesi olmak zorundayız!

Neden ezilenlerin yükü hep kadınların üstünde diye soracak olursanız? Aslında değil… Biz yük almıyoruz! Yükü paylaşıyoruz. Mücadele sesimizi çoğaltıyoruz.

Kendi mücadele sesimize gelirsek, bireysel savaşları vermemiz gerekirken hala kadın olarak sağ kalabilme çabasındayız. Evde, iş yerinde, sokakta hayatın her alanında psikolojik şiddet görüyoruz. Yaşanılan ekonomik krizin en ağır hikayeleri bizde. Yoktan var etmemiz bekleniyor. Çağın gerekliliği olan teknolojiden bile kadın bedeni cinselliği kullanılıyor.

İşte bu yüzden İstanbul Sözleşmesi değerlidir. Uluslararasıdır, yasaldır, değişimdir, özgürlüktür. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.!

Peki biz Gelibolu’da yaşayan kadınlar olarak neler yaşıyoruz ve ne kadar farkındayız? Sadece soruyorum ve soru sormanın kıymetini biliyorum. Soru sorarak başlar mücadeleler. Neden dersin, nasıl dersin?

İşte şimdi hep birlikte sormaya başlayalım: Özgür müyüz? Ne kadar özgürüz? Psikolojik şiddete maruz kalıyor muyuz? Korkuyor muyuz? Susuyor muyuz? Bağımlı mıyız? Bağlı mıyız?

Tüm ölenlerin ve yaşarken korku içerisinde öldürdüklerinizin acısıyla yaşıyoruz. Yakılan, kesilen, asılan, çöpe atılan, bir yere sığdıramadığınız kadınların çığlıkları ile büyüyor, mücadelemizi sürdürüyor ve susmuyoruz! Kadın, yaşam, özgürlük!

Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinliği kapsamında yapılan basın açıklamasından sonra saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Kraliçe Lear adlı belgesel nitelikli sinema gösterimi yapıldı.

Haber: Osman Okan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.