Son Dakika: Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Başkan Özacar’ın Basın Açıklaması

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, son günlerde eleştiri konusu olan çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı. Başkan Özacar’ın basın açıklaması şöyle: Son günlerde; Gelibolu’da yaşanan olaylarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği..

Başkan Özacar’ın Basın Açıklaması
Yayınlanma: 108 Okuma

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, son günlerde eleştiri konusu olan çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı.

Başkan Özacar’ın basın açıklaması şöyle:

Son günlerde; Gelibolu’da yaşanan olaylarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. Bizlere ait olmayan birbirinden farklı söylemlerin ve farklı ifadelerin havada uçuştuğu ve gerçeklerle bağdaşmayan duyumların had safhaya ulaşması nedeniyle bu basın toplantısını düzenleyerek, yaşanan süreci özetlemek istiyoruz.

Kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde, çeşitli platformlarda yıllardır gerçekleştirilen toplantılarda-buluşmalarda; tarihe tanıklık etmiş olan şirin ilçemiz Gelibolu’nun eğitim, ticaret ve turizm kenti olması yönünde düşünce ve öneriler projeler dile getirilmekteydi.

Bizler ise 2009 yılında göreve geldiğimiz günden bugüne kadar tüm bu projelerin hukuka uygun bir alt yapı temeli üzerine kurulması gerektiğini, üst yapı düzenlemelerinin de tartışılmaz bir alt yapı üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade ettik, bu yönde çalıştık. Her zaman dediğimiz gibi usanmadan yorulmadan çalışmaya da devam edeceğiz.

Bir yandan alt yapı çalışmaları sürerken, bir yandan da üst yapı çevre ve sahil düzenleme projeleri hazırlandı. Görevde bulunduğumuz dönem içerisinde çalışma arkadaşlarımızla birlikte, bu projeleri bölüm bölüm hayata geçirmenin mutluluğunu da yaşadık.

Geçtiğimiz yıl; Hallacı Mansur Türbesi’nden Hamzakoy Askeri Sosyal Tesisleri’ne kadar uzanan ve bir kilometre uzunluğundaki Kemal Reis Caddesi’ndeki yenileme çalışmasında, tüm ekiplerimizi seferber ederek alt yapı sistemlerini yeniledikten sonra çalışmanın son etabı olan sıcak asfalt çalışmasını da tamamladık. Yani söz verdik, başladık ve bitirdik.

Bu bölgemiz aynı zamanda Gelibolu Savaşlarının 100. yıldönümü olan 2015 tarihinde Hamzakoy’da alternatif kutlama törenlerinin yapılacağı bölge idi.

Gelibolu’nun gelişmesinden rahatsız olan bazı çevreler, bu çalışma döneminde de bugün olduğu gibi engelleme ve karalama çalışmalarında bulunmuşlardı.

Hepinizin bildiği üzere Anzak Koyu’nda düzenlenen resmi Şafak Ayinine katılımın sınırlandırılması nedeniyle, Gelibolu 100.yılda ilk defa alternatif bir Şafak Ayini programına ev sahipliği yapmıştır. Belediyemiz, Hamzakoy sahilinde düzenlenen ve yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı bu organizasyona destek vermiştir.

Ancak engelleme ve karalama çalışmalarında bulunan bazı çevrelerin, art niyetli düşünce sahiplerinin bugünde aynı tavır ve düşüncelerini sürdürdüğünü üzülerek görüyoruz.

Bizler her zaman halkımızın çıkarlarını düşünerek, yasalar ve hoşgörü sınırları çerçevesi içerisinde hizmet vermeye çalıştık, öyle de devam ediyoruz.

Ve yine aynı gelişim bölgemiz içerisinde yer alan Hamzakoy’un yanı sıra Fener Altı mevkiinden eski tersane alanı olarak adlandıran bölgenin düzenlenmesi için 25 Mart 2016 tarihinde ihale gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan yüklenici firmayla sözleşme imzalandı. Şu anda da görsel çalışmaları yapılan projelerin firma tarafından mimari uygulama projeleri gerçekleştiriliyor.

Ancak bu süreç içerisinde de farklı yönlerden gelen kimi şikayetleri irdeleyen Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı 8.03.2016 tarihli yazı ile, bu şikayetlere konu Hamzakoy sahil şeridinde 3194 sayılı imar kanunu ve 3621 sayılı kıyı kanununa göre imar uygulamaları hakkında bilgi istedi. Bu istek doğrultusunda İmar Kanununun 32.maddesi gereğince işlemleri başlattık. Savcılık makamının açtığı bu soruşturma içinde belediyemizce Hamzakoy’daki soruşturmaya konu alanda kimi işyerlerinde yukarıda açıkladığımız yasal işlemlerin yapılması zorunluluğu doğmuştur. Yapılan işlemlerin sonucundan da savcılık makamına bilgi verilmiştir.

Daha sonra yine 25.04.2016 tarihinde bir başka yazı ile Fener altı bölgesi ve son olarak 03.05.2016 tarihinde iskele meydanında ve kıyı şeridinde bulunan işletmeler ile ilgili kurumumuza benzer bir yazı gönderilmiştir. Tüm bölgelerdeki çalışmalarımız kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde devam etmektedir.

Sahil şeridimizde boydan boya değişimi sağlayacak, “Altın Gerdanlık Projesi”ne yaz sezonu sonunda başlıyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu projeyi bölüm bölüm hayata geçireceğiz. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi paylaşımını önümüzdeki günlerde yapacağız.

Yine bir bilgi notu olarak sunmak istediğimiz konulardan bir tanesi de kamuoyu gündemini yanlış bilgilerle meşgul eden iskele işgaliye protokolü. İki gün önce Çanakkale Valiliği’nde Valimiz Sayın Hamza Erkal başkanlığında, il başkanımız, milletvekilimiz ve benimle birlikte yedi belediye başkanımızın bulunduğu toplantıda; GESTAŞ Deniz Ulaşım Ticaret A.Ş. ile yeni ‘işgaliye protokolü’ imzalanıncaya kadar araç işgaliye ücretlerinin 3 Mayıs 2016 tarihinden geçerli olmak üzere geçmişte olduğu gibi eski haklar korunarak GESTAŞ gişelerine ödenmesi konusunda mutabakat sağladık. Araç sahipleri işgaliye ücretlerini 03 Mayıs 2016 tarihinden itibaren GESTAŞ gişesine geçmişte olduğu gibi bilet parası içinde ödeyeceklerdir. Şirket yapmış olduğu tahsilatın dökümlü listesinin KDV düşüldükten sonra kalan gelirin yüzde 14.75 oranındaki kısmını ise Gelibolu Belediyesi’ne işgaliye harcı olarak ödeyecektir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.