Son Dakika: Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** CHP'nin Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor *** Çanakkale’de 8 Kaçak Göçmen Yakalandı *** Ümit Özdağ Et ve Süt Kurumuna Gitti *** Çanakkale Boğazında Gemi Yangını *** Gençlik ve Spor Bakanından Gelibolu’ya Müjde var *** 57. Alay Vefa Yürüyüşü Şehitler Abidesi’nde Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

“Cumhuriyetin 100’ü Bilim” Kongresi Başladı

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Liselerinde başlatılan “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı” kapsamında Çanakkale Fen Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100’ü Bilim” Öğrenci Kongresine katıldı. İl Milli Eğitim..

“Cumhuriyetin 100’ü Bilim” Kongresi Başladı
Yayınlanma: 145 Okuma

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Liselerinde başlatılan “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı” kapsamında Çanakkale Fen Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100’ü Bilim” Öğrenci Kongresine katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Fen Lisesi Müdürü Murat Karagöz, öğretmenler, öğrenciler, okul idarecileri ve davetlilerin bulunduğu kongrede Vali İlhami Aktaş’a Çanakkale Fen Lisesi Müdürü Murat Karagöz tarafından “Cumhuriyetin 100’ü Bilim” Öğrenci Kongresi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Nanoteknoloji, İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Kaynakları, Geleceğin Teknolojileri, Bulaşıcı Hastalıklar ve Bağışıklanma, Kültürel Miras, Sosyoloji, Üç boyutlu Tasarım, Elektrikli Araçlar gibi farklı alanlarda öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilendiği kongre alanını gezerek incelemelerde bulunan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’a öğrenciler tarafından çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Bu tür projelerin, öğrencilerin hem araştırma kabiliyetlerini hem de sunum yeteneklerini geliştirme konusunda önemli bir fırsat olduğuna değinen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, projelerin ortaya çıkmasında emeğini ve enerjisini harcayan öğrencileri, onları destekleyen ve teşvik eden öğretmenleri ve okul idarecilerini tebrik edip, başarılar diledi.

Haber: Osman Okan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.