Güncel Haber: Muharrem Erkek Mazbatasını Alarak Görevine Başladı *** Başkan Soyuak'tan Polis Haftası Ziyareti *** Özacar’dan Seçim Sonrası İlk Açıklama *** Bayram Trafiğinde Denetimler Arttı *** CHP’li Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldılar *** Dardanel Topunun Replikası Yapılacak *** Seddülbahir Kalesi Mimarlık Yıllığına Alındı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Hayatın Çocukları

Dün itibariyle LYS Sonuçları açıklandı.. Binlerce gencin hayatını şekillendiren, en önemli dönemeçlerden sadece biri.. Hayatlarına yön verirken aldıkları puanlar belirleyecek geleceklerini.. İyisi, kötüsü, bunca yıldır biriktirdikleri birikimleri birkaç saatlik süre..

Hayatın Çocukları
Yayınlanma: 1.075 Okuma

Dün itibariyle LYS Sonuçları açıklandı..

Binlerce gencin hayatını şekillendiren, en önemli dönemeçlerden sadece biri..

Hayatlarına yön verirken aldıkları puanlar belirleyecek geleceklerini.. İyisi, kötüsü, bunca yıldır biriktirdikleri birikimleri birkaç saatlik süre içerisinde şekillendirecek geleceklerini..

Onların hayatına karşıdan seyirci olarak bakan analar, babalar da en az onlar kadar heyecanla bekleyecek yerleştirilmelerini.. Dolaylı olarak ailelerin de hayatları değişecek evlatlarıyla birlikte.. Kimisi çok severek isteyerek hayalindeki üniversiteye giderken, kimisi de sadece bir diploma sahibi olabilmek için, belki de bulunduğu ortamdan uzaklaşabilmek için tercih yapacak..

Her ne olursa olsun yerleştirilmeler sonunda ailelerin ve gençlerin hayatı çok farklı olacak.. Çocukları değişip gelişirken anneler, babalar da değişip gelişecek.. Yaşanılan çağa uygun şekilde yaşayabilmelerini sağlayacaklar ebeveynlerininde..

Bir nevi reset atacaklar ya da formatlayacaklar ailelerini kendi deyimleriyle.. Onlarla birlikte gelişemeyen aileler de sınıfta kalacak.. Aralarında uçurumlar olacak.. Bundan sonraki hayatlarına ailelerinin çok da müdahil olmalarına izin vermeyecekler.. Sadece ailelerinden bekledikleri kendi hayatları ile alakalı kararlar alırken yanlarında olduklarını görmek, bilmek..

Yaşadıklarını günahlarıyla, sevaplarıyla kendileri göğüslemek isteyecekler…

Yani bir nevi ailelerine, ben artık bir bireyim, hem de sizden farklı bir birey, mesajı verecekler.. Yepyeni çevrelerde yeni tanışıklıklarla çok şey öğrenecekler..

Araya gurbet girecek.. Belki hiç annelerinden, babalarından ayrılmamış binlerce aile, evlatları sayesinde gurbet çekecek.. İlk bir kaç sene çok zor geçecek ama sonrasında yavaş yavaş alışılmaya başlanacak..

Ve sonrasında tüm bu yaşananlardan geriye haklı bir gurur kalacak anneye, babaya ve o çocukların yetişmesini sağlayan herkese..

Umarım, hepsi çok mutlu olabilecekleri, pişmanlık duymayacakları kararlar vererek başarılı birer birey olarak hayata atılırlar..

Tüm çocuklar bizim çocuklarımız, bizim geleceğimiz.. Hepsinin güzel yerlerde olduğunu görmek de, her anne babanın ve emek veren herkesin hakkı..

Unutmayalım ki onlar bizim değil Hayat’ın Çocukları..

Sevgilerimle…

Çocuklar

Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil,
Onlar kendi yolunu izleyen Hayat’ın oğulları ve kızları.
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller.
Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil.
Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır.
Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil.
Çünkü ruhlar yarındadır,
Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz.
Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları
Kendiniz gibi olmaya zorlamayın.
Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur.
Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar.
Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür
Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar.
Okçunun önünde kıvançla eğilin
Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar
Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever.

Halil Cibran

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.