Son Dakika: Sağlıkta Şiddetle Sonuna Kadar Mücadele *** CHP'li Güneşhan "İktidar Turizmi Otuz Yıl Geri Götürecektir" *** Turizm Haftası’nda Seramik Standı İlgi Çekiyor *** Kira Anlaşmazlıkları Yüzde 80 Davaya Dönüşüyor *** Lapseki’de İşçiler Göçük Altında Kaldı *** İnternet Gazetecilerinden Erkek’e Ziyaret *** Aranan Kaçak Gelibolu’da Yakalandı *** Çanakkale’de 33 Afgan Kaçak Yakalandı *** Wedding Show 2024 Fuarı Çanakkale’de Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Teknoloji Dost mu Düşman mı?

Geçenlerde hava çok güzeldi ve bu nedenle biz de sahildeki çay bahçesine inip biraz keyif yapmaya karar verdik. Eşimle denizin keyfini çıkartırken, ön masada oturan bir aile gözüme çarptı. Anne,..

Teknoloji Dost mu Düşman mı?
Yayınlanma: 634 Okuma

Geçenlerde hava çok güzeldi ve bu nedenle biz de sahildeki çay bahçesine inip biraz keyif yapmaya karar verdik. Eşimle denizin keyfini çıkartırken, ön masada oturan bir aile gözüme çarptı. Anne, baba, çocukları ve bir de büyükanne vardı masada. Çay bahçesinin en önünde, yani denize yakın yere oturmuşlardı ama ortada bir terslik vardı. Kimse denize bakmıyordu! Herkesin elinde bir telefon, gözleri ekrana kilitlenmişti. O an içimden “Yazık!” dedim. Nasıl bir bağımlılıksa bu artık, etrafımızdaki güzellikleri farkına varmıyoruz. Yahu bir kokuyu içinize çekin, sohbet edin, doğanın tadını çıkartın. Yok, illa o telefona bakılacak. Sonuçta, yeni bir bildirim geldiyse, kaçırmamak lazım. İşte teknolojinin bu yüzünden nefret ediyorum. İletişimimizi tamamen koparttı. Eskiden arkadaşlarla oturduğumuzda ne sohbetler ederdik, saatlerce konuşacak konular bulurduk ama artık bu neredeyse imkansız, çünkü hayatımızı zaten gözler önünde yaşadığımız için anlatacak bir konu bırakmıyoruz. Öte yandan da zaten telefonumuza bakmadan edemiyoruz. Bu yüzden de eski dostlukları göremiyorum artık.

Oysa bu teknolojinin çıkış nedeni bize iyilik yapmak için değil miydi? Uzakta olan sevdiklerimizle iletişim kurabilecektik, haberlerden mahrum kalmayacaktık. Tüm bunları ne kadar da çabuk unuttuk. Üstelik sosyal medya hesaplarında maalesef yaş ortalaması inanılmaz düşmüş durumda. Hele ki bunca pedofil varken, nasıl bu kadar çocuk var, anlam veremiyorum! Durum gerçekten de çok vahim! Çocuklarımız ne sokakta oynayabiliyorlar, ne de aileleriyle iletişim kurabiliyorlar, bunun neticesinde de kendilerini internette tehlikeli ortamlarda buluyorlar. Gözünüzü seveyim, bırakın artık şu telefonları bir kenara. Bakın yaz geldi. Çıkın dışarıya, denize gidin, çay bahçesine gidip bir çay için, çocuğunuza da bir oralet ısmarlayın. Güzelliklerden bahsedin. Beraber güzel bir vakit geçirerek, anılar biriktirin. Sonra her şey için çok geç olduğunda keşke dememek için, biraz da olsa çaba sarf edin.

Teknolojiyi iletişim için kullanırken, onun sizi kullanmasına izin vermeyin!

Bizim zamanımızdaki en büyük eğlence kasetçalarlardı. Yeni çıkan kasetleri alır, dinlerdik ve ailecek eğlenirdik. Bir de boş kasetlere kayıt yapardık deli gibi. Kimi zaman şarkı kaydederdik, kimi zaman ise kendi sesimizi. Az radyo programı sunuculuğu yapmamışımdır o zamanlar. Haydi, siz de o güzel günleri hatırlayın ve sevdiklerinizle eğlenmenize bakın.

Herkese iyi haftalar!

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.