Son Dakika: Başkan Soyuak İşçilerin Bayramını Kutladı *** CHP’li Özgür Ceylan’dan 1 Mayıs Mesajı *** Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

İşte Türkiye’nin Para Babaları

Amerikan Forbes dergisi tarafından yayınlanan dünya zenginleri listesinde Türkiye’den de 26 baba babası yer aldı Açıklanan zenginler listesine giren Türklerin toplam serveti 53,2 milyar dolar olarak belirtildi. Forbes dergisi tarafından..

İşte Türkiye’nin Para Babaları
Yayınlanma: 1.440 Okuma

Amerikan Forbes dergisi tarafından yayınlanan dünya zenginleri listesinde Türkiye’den de 26 baba babası yer aldı

Açıklanan zenginler listesine giren Türklerin toplam serveti 53,2 milyar dolar olarak belirtildi.

Forbes dergisi tarafından açıklanan zenginler listesinde ilk 10’nda yer alan yer Türkler şunlar;

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 6,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin kişisi olurken, dünya genelinde ise 421’inci en zengin kişi oldu.

İkinci sırada ise 4.4 milyar dolarlık servetiyle Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ismi yer alırken, Ilıcak dünya genelinde 655’inci en zengin kişi oldu.

Üçüncü ve dördüncülüğü Şahenk’ler paylaştı. Doğuş Holding Yönetim kurulu Başkanı Ferit Şahenk 3 milyar dolarlık servetiyle dünya genelinde 1008’inci sırada yer alırken onu 2,8 milyar dolarlık servetiyle Filiz Şahenk izledi. Filiz Şahenk dünyada 1111’inci en zengin kişi oldu.

Forbes’in listesine dünya geleninde 1362’nci sıradan giren Sevim Arsel, Türkiye de ise 2,3 milyar dolarlık servetiyle beşinci en zengin kişi oldu.

Altıcı sırada 2,3 milyar dolarlık servetiyle Sezai Bacaksız yer alırken, dünya sıralamasında ise 1362’nci oldu.

Bir başka zengin Rahmi Koç, 2,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye de altıncılığı, dünya genelinde 1362’nciliği Sezai Bacaksız, Sevim Arsel ve Nihat Özdemir ile paylaştı.

Aynı zamanda Tff Başkanı olan Nihat Özdemir, 2,3 milyar dolarlık servetiyle listeye 1362’nci sıradan giren bir başka kişi oldu.

Türkiye de dokuzuncu, dünyada 1517’inci en zengin kişi ise 2,1 milyar dolarlık servetiyle Mustafa Küçük oldu.

Forbes Dergisi tarafından yayınlanan dünyanın en zenginleri listesinde dünya genelinde 1580’inci sırada yer alan İbrahim Erdemoğlu, Türkiye de 2 milyar dolarlık servetiyle onuncu sırada yer aldı.

Türkiye’nin Diğer En Zenginleri İse Şöyle:

Semahat Sevim Arsel, 2 milyar dolar, Mustafa Küçük, 1,9 milyar dolar, Bülent ve Faruk Eczacıbaşı ile Hüsnü Özyeğin 1,7’şer milyar dolar, Ahmet Calık, 1,5 milyar dolar, Mehmet Aydınlar ve Şefik Yılmaz Dizdar, 1,3’er milyar dolar, Turgay Ciner ve Aydın Doğan 1,2’şer milyar dolar. Ahmet Nazif Zorlu, Mehmet Nazif Günal, Mehmet Sinan Tara ve Murat Vargı da 1 milyar dolardan fazla servetleri ile zenginler kulübünde yer aldılar.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.