Çanakkale’de sahipsiz hayvanların toplanması, bakımı ve tedavi süreçlerine yönelik kurumsal iş birliği ve koordinasyonun ele alındığı kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda,..
Çanakkale’de sahipsiz hayvanların toplanması, bakımı ve tedavi süreçlerine yönelik kurumsal iş birliği ve koordinasyonun ele alındığı kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, sahada yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.
Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Çanakkale Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl 112 Acil Çağrı ve Koordinasyon Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğü ile GAMER (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) yetkilileri katıldı.
İhbarlar Hızla Değerlendirilecek
Toplantının ana gündem maddesini, vatandaşların sokak hayvanlarına yönelik talepleri ve ihbar süreçleri oluşturdu. Bu kapsamda, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi ve “Hayat 112” uygulaması üzerinden ilettiği ihbarların kurumlar arası koordinasyon sağlanarak ivedilikle ele alınması kararlaştırıldı. Ekiplerin müdahale ve takip süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için atılacak adımlar detaylıca değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca sahipsiz hayvanların bulundukları bölgelerden usulüne uygun şekilde toplanması, veteriner hekimler gözetiminde bakım ve tedavilerinin gerçekleştirilmesinin ardından uygun görülen doğal yaşam alanlarına yerleştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar gözden geçirildi.
Vali Toraman Barınağı Yerinde İnceledi
Toplantının ardından Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, sahipsiz hayvan bakım evi ve doğal yaşam alanını ziyaret etti. Tesiste incelemelerde bulunan Vali Toraman, yetkililerden sokak hayvanlarının barınma, beslenme, kısırlaştırma ve tedavi süreçleri hakkında brifing alarak yürütülen çalışmaların titizlikle takip edilmesini istedi.
#Çanakkale #ÖmerToraman #SahipsizHayvanlar #Hayat112 #Valilik #ÇanakkaleHaberleri #SokakHayvanları