Son Dakika: Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Türkiye’de Sürdürülebilir Sanat

Sustainable Brands Turkey’de sanatın sürdürülebilirliği masaya yatırıldı. Disiplinlerarası paylaşımlara imkan tanıyan üretim ve buluşma noktası Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Sustainable Brands Turkey’de sanat ve tasarımı odağına alan bir panele..

Türkiye’de Sürdürülebilir Sanat
Yayınlanma: 727 Okuma

Sustainable Brands Turkey’de sanatın sürdürülebilirliği masaya yatırıldı.

Disiplinlerarası paylaşımlara imkan tanıyan üretim ve buluşma noktası Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Sustainable Brands Turkey’de sanat ve tasarımı odağına alan bir panele ev sahipliği yaptı. Birbirinden değerli konuşmacıların yer aldığı ‘Sürdürülebilir Sanat ile İyi Bak Dünyana’ paneli yeni dönemde sanatın sürdürülebilir vizyonunu farklı perspektiften ele aldı.

Dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağı inancıyla projelerini hayata geçiren Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), sanat ve tasarımı hayatın merkezine yerleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hayata geçirdiği her projeyi ve attığı her adımı 360 derece kurgulayan KTSM, bu kapsamda Sustainable Brands Turkey’de ‘Sürdürülebilir Sanat ile İyi Bak Dünyana’ paneline ev sahipliği yaptı. Dünya çapında değişim ve dönüşümü tetikleyen çalışmaları takip ederek harekete geçen KTSM, sadece ilham vermek değil farkındalık kazandırmayı da hedefliyor.

Moderatörlüğünü, Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler’in yaptığı panele Sanatçı-Tasarımcı Pınar Akkurt, Küratör Rana Kelleci ve Gazete Oksijen Yazarı Bahar Akıncı katıldı. Tüm dünyanın sürdürülebilirlik üzerine çalışmalar yaptığı yeni dönemde sanatın sürdürülebilirliğinin masaya yatırıldığı panelde, sanat farklı perspektiflerden ele alınarak herkes için yeni bakış açıları yarattı.

Panelde; Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler, sürdürülebilir sanat için yepyeni bir alan açtıklarını belirtirken, Küratör Rana Kelleci ise dönüşümün sanat üzerindeki etkisini farklı boyutlarıyla ele aldı. Sanatçı ve Tasarımcı Pınar Akkurt, atık kavramının dönüştürülebilir ve sürdürülebilir sanat için önemine vurgu yaparken, Gazete Oksijen Yazarı Bahar Akıncı ise gezegeni kurtarmanın en iyi yolunun sanat olduğunun altını çizdi.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi hakkında

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 1 Ekim 2018 tarihinde başlatılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi Projesi, bina tadilatının tamamlanmasının ardından geçtiğimiz yıl 24 Temmuz’da hizmete girdi. Yaklaşık 500 metrekareye yayılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenlendiği merkezin bodrum katında, bir seramik fırınının da bulunduğu seramik üretim alanı; giriş katında atölyelerin çıktılarının paylaşılacağı bir sergi alanı; birinci katta konuşma ve sunumlar ile grup çalışmalarına imkan verecek bir ortak alan; ikinci katta tasarım ve sanat ağırlıklı 1.500 kitaptan oluşan bir kütüphane ve son olarak, üçüncü katta herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı maket ve üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.

Sadece sanat ve tasarımda değil, yaşamın her alanında sürdürülebilirliğe inanan Kale Grubu, KTSM içerisinde özel bir mekâna da yer ayırdı: Roots Studio Cafe. Yerli üreticiyi destekleyen, ‘sıfır atık’ felsefesiyle yola çıkılan kafede yemek tasarımı konusunda zihin açıcı uzun masa sohbetleri yapılması planlanıyor.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Grubun kurucusu İbrahim Bodur’un anılarına, eşyalarına, deneyimlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu vesileyle bina içerisinde yakın zamanda açılması planlanan bir anı müzesi de hazırlanıyor.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.