Son Dakika: Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu Yapıldı *** Müzikle Umuda Yolculuk Konseri Verildi *** Başkan Soyuak “Makam Aracı Kullanmayacağım” *** Çan Belediyesi’nden Larva İlaçlaması *** Triatlon Spor Kulübü’nden Başkan Soyuak’a Ziyaret *** Bülent Turan'dan Hayırlı Olsun Ziyareti *** Yerel Tohum Takas Şenliği Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

5 Bin 500 Domates Fidesi Dağıtıldı

Çanakkale Belediyesi tarafından yerel tohumlardan üretilen Çanakkale domatesi fideleri, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü Halk Bahçesi ve Esenler Mahallesi’nde kentliler ile buluşturuldu. Çanakkale’nin yerel tohumlarının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve bu tohumların..

5 Bin 500 Domates Fidesi Dağıtıldı
Yayınlanma: 548 Okuma

Çanakkale Belediyesi tarafından yerel tohumlardan üretilen Çanakkale domatesi fideleri, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü Halk Bahçesi ve Esenler Mahallesi’nde kentliler ile buluşturuldu.

Çanakkale’nin yerel tohumlarının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve bu tohumların gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar doğrultusunda yetiştirilen 5 bin 500 fidan, Halk Bahçesi ve Esenler Mahallesi’nde bulunan Halkın Bakkalı’nda kentliler ile buluşturuldu.

Halk Bahçesi’nde düzenlenen fide dağıtım etkinliğine katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentliler ile bir araya gelerek fide dağıtımı gerçekleştirdi. Domates fidesi dağıtımı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan, kentlilere gösterdikleri yoğun ilgi nedeni ile teşekkür etti.

“Çanakkale Halkı Kendi Öz Domatesini Ekecek”

Çanakkalelilerin kendi domatesini yetiştirmek için fide dağıtımında uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Çanakkale halkı kendi domatesini de kendi ekiyor. Zaten millet olarak da toprağa meraklıyızdır. Bugün burada domates fidesi dağıtımı için bir araya geldik. Burada Çanakkale’nin öz domatesini kentlilerimize dağıtıyoruz. Hibrit olmayan, verdiği tohumlar ile tekrar üretim yapılabilen domates fidelerimizi burada paylaşıyoruz. Yani biz esas Çanakkale domatesini burada dağıtıyoruz. Yani Çanakkale’de yetişen domates ile Çanakkale domatesi arasında fark var. İşte biz burada kentlilerimize o farkı da göstermiş oluyoruz” dedi.

“Hedefimiz; Yerel Tohumları Gelecek Kuşaklara Aktarmak”

Fide dağıtımı ile yerel tohumların gelecek nesillere ulaştırılmasının hedeflendiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Domates fidelerimizi sadece burada değil, Esenler Mahallesi’ndeki Halkın Bakkalı’nın yanında da dağıtıyoruz. Bizim buradaki hedefimiz, Çanakkale domatesi gelecek kuşaklara aktarılabilmeli ve bu domates yetiştirilmeli. Esas değerli olan o Çanakkale domatesi, bu dağıttığımız fidelerden elde edilecek olan domatesler. Onun için biz de burada bir farkındalık yaratma ve örnek olmak amacı ile dağıtım yapıyoruz. Tabi fide dağıtımlarımız domates fidesi ile kalmayacak. Diğer sebzeleri de dağıtacağız” dedi.

“Çeşitli Sebze Fideleri de Dağıtacağız”

Fide dağıtımlarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Şu anda burada ve Esenler Mahallesi ile birlikte 5 bin 500 fideyi kentlilerimiz ile buluşturacağız. 7 Mayıs’ta Tohum Takas Şenliğimiz olacak. Orada da yerel tohumlardan kendi yetiştirdiğimiz çeşitli sebze fidelerinden dağıtacağız. Tabi bu bir bilinç ve algı yaratma meselesi. Kentlilerimiz de kendi ürünlerini kendi yetiştirmeye hevesli. Daha doğrusu, bizim kendi yerel tatlarımızı yetiştirmeye hevesli. Yoksa domates fidesi her yerde var. Belki verim açısından o hibrit tohumlar daha verimli olabilir. Ama bazı ürünler vardır ki, farklı lezzetleri nedeni ile biraz daha farklı fiyatlardan satılabilir. Mesela karakılçık buğdayı bunlardan bir tanesidir. Verimi daha azdır, ama onun lezzetini diğer buğdaylardan alamıyorsunuz. Diğer buğdaylara göre de daha sağlıklı bir besin. Bizim buradaki hedefimiz, insanlarımızı sağlıklı gıdaya ulaştırabilmek. Keşke bu ürünlere daha ucuz ulaşabilsek ama bu da üreticinin elinde değil” dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.