Son Dakika: Çanakkale Müzik Festivali Başlıyor *** Sahili Nefes Alacak *** Haksız Rekabet Zammına Tepki Var *** Horoz Dövüştüren 52 Kişi Yakalandı *** Gelibolu Belediyesi Kan Değişimi Yaptı *** Cevizli Köyünde Hıdrellez Şenliği Yapıldı *** Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele Devam Ediyor *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

‘Hayal-i Rüya’ Yazarı Melis Büyükplevne

Röportaj bölümümüzde bu kez yazar Melis Büyükplevne ile birlikteyiz. Hayal-i Rüya kitabının yazarı Melis Büyükplevne ile yaptığımız röportajı büyük bir zevkle okuyacağınızı umuyoruz. Lafı fazla uzatmadan hemen röportajımıza geçelim. Biz..

‘Hayal-i Rüya’ Yazarı Melis Büyükplevne
Yayınlanma: 2.693 Okuma

Röportaj bölümümüzde bu kez yazar Melis Büyükplevne ile birlikteyiz.

Hayal-i Rüya kitabının yazarı Melis Büyükplevne ile yaptığımız röportajı büyük bir zevkle okuyacağınızı umuyoruz.

Lafı fazla uzatmadan hemen röportajımıza geçelim. Biz sorduk Melis Büyükplevne içtenlikle cevapladı.

Osman Okan: Öncelikle sizi bir tanıyalım ?

Melis Büyükplevne: 9 Ocak 1984 yılında Ä°stanbul’da doÄŸdum ve 7 yaşıma kadar burada yaÅŸadıktan sonra babamın tayini nedeniyle Almanya’ya gittim. Orada çok zorlu ve sancılı bir 11 yılım geçti. Bu esnada hep yazdım ama ırkçılıktan ötürü öğretmenlerim bir virgül hatama bile zayıf not verdi, yine de yılmadım. Hatta okullararası bir kompozisyon yarışmasında en iyi bilim-kurgu ödülünü aldım. Hep yazdım ve aynı zamanda tiyatro yaptım. Sanattı beni ayakta tutan. 18’ime geldiÄŸimde Ãœniversiteyi kazanarak Türkiye’ye döndüm ve Maramara Ãœniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi’nde Radyo TV ve Sinema okudum. Sonra bir gün bir rüya gördüm ve ondan etkilenip bu kitabı yazmaya baÅŸladım. Baba tarafından Gelibolu’luyuz. Rahmetli büyükbabam Gelibolu eski Belediye Reisi imiÅŸ. Maalesef kendisini hiç tanıma ÅŸansım olmadı. Ben doÄŸmadan vefat etmiÅŸ. Kendi sektörümde bir süre çalıştım ama hep kısa süreli oldu. 2009’da Bodrum’a yerleÅŸtik ve iki yıl boyunca annemle bir Cafe iÅŸlettik ancak annemi kaybedince o iÅŸi bırakıp kendi özüme döndüm ve yeniden yazmaya baÅŸladım. Åžimdi eÅŸimle birlikte Bodrum’da yaşıyorum.

Osman Okan: Hayal-i Rüya ilk kitabınız mı?

Melis Büyükplevne: Evet ilk kitabım, ilk göz ağrım.

Osman Okan: Peki kitabınızdan beklentileriniz neydi, karşılığını alabildiniz mi?

Melis Büyükplevne : En büyük isteğim Gelibolu’muzu tanıtmaktı. Elbette başka yazanlar oldu ama bu kadar farklı bir hikaye ve farklı detaylarla anlatan hiç yok. Genelde Şehitlik ağırlıklı anlatılıyor, halbuki Gelibolu buradan ibaret değil. Mevlevihane, Namazgah, Bayraklı Baba, Çilehane vb. yerler var. Amacım insanlara güzel bir hikayeyle Gelibolu’yu tanıtmaktı ve çoğu kişinin de ilgisini çektim. İnsanlar bana nasıl gidebileceklerini, nerede konaklayabileceklerini falan soruyorlar. Sadece bir konuda biraz üzüntüm vardı, o da Gelibolu ile ilgili kitabımın Gelibolu’da henüz bilinmemesi. Ama sayenizde bu değişecek diye düşünüyorum!

Osman Okan: Bu konuda size yardımcı olabilirsek ne mutlu bize.

Osman Okan: Ufukta yeni kitap yada başka projeleriniz var mı?

Melis Büyükplevne: Var. İkinci kitabım çoktan hazır, şu anda üçüncüyü yazıyorum. İkincisi daha kurgusal ve kısa hikayelerden oluşuyor. Üçüncüsü gerilim olacak kısmetse.

Osman Okan: Hayal kurar mısınız, cevabınız evet ise en büyük hayaliniz nedir?

Melis Büyükplevne: Her zaman hayal kurarım. Yürüyüş yaparken, uyumadan önce mutlaka hayaller kurarım. En büyük hayalim kitabımı rafta görmekti. Şimdi ise en büyük hayalim filmleştirilmesi. Tekliflere her zaman açığım.

Osman Okan: Kitabınız Hayal-i Rüya’nın gerçek, yaşanmış bir öyküsü var mı?

Melis Büyükplevne: Kitabımdaki yerler gerçek, günümüzde geçen ev gerçek, bazı karakterler ve olaylar gerçek ama hikaye bir kurgu. Zaten Gelibolu’lu olduğumuz için hep burada geçen ve burasını tanıtan bir kitap yazmak istemiştim. Rüyamda görmüş olduğum bir Anzak askerinden yola çıkarak yazılmış bir roman diyebilirim.

Osman Okan: Hayal-i Rüya’da topluma verilmiş bir mesaj var mı?

Melis Büyükplevne: Aslında en çok da savaş, kin ve intikamın ne kadar kötü bir şey olduğunu ve aşkın ve arkadaşlığın her şeyin üstesinden gelebildiğini anlatıyorum ama günümüzde artık bazı tabular yıkıldı. Mesela çoğu kişi bir yabancıyla evleniyor ve artık bu çok normal. Keşke hayatın kısa olduğunu anlayabilsek de kimseyle savaş halinde olmadan rahatça yaşayabilsek. Daha fazla da detay vermek istemiyorum ki kitabın tadı kaçmasın.

Osman Okan: Son olarak söylemek istediğiniz, paylaşmak istediğiniz bir konu varsa okuyucularımıza onu da iletelim…

Melis Büyükplevne: Okuyalım, okutalım. Gelibolu’nun diğer yüzünü de tanıtalım. Maalesef ki günümüzde insanlarımız fazla okumaz oldu. Artık nasıl olsa filmi çekiliyor diye düşünüp okumadıkları bir sürü kitap var. Bizim gibi yazarların ayrıca her zaman desteğe ihtiyacı var. Bestseller yazarları gibi bir reklam yapabilmemiz mümkün değil maalesef veya müzisyenler gibi konserler verip kendimizi hatırlatma şansımız yok o nedenle dediğim gibi destek çok önemli!

Osman Okan: Bizimle yaptığınız röportaj ile sitemize renk kattığınız için teşekkür ederiz. Tanıtım konusunda
öncelikle Gelibolu ve Çanakkale çevresinde yaÅŸayanlar yada buralardan olupta baÅŸka yerlerde yaÅŸamını sürdüren takipçilerimize, Gelibolu ve Çanakkale’yi merak edenlere buradan reklamınızı yapalım ki kitabınızı hemen alsınlar ve okusunlar.

(Eski Site Okunma Sayısı: 35490)

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.