Son Dakika: Öğrenci Destek Merkezi (ÇÖDEM) Hizmete Açıldı *** Çanakkale’de “Troya Maratonu” Koşuldu *** Çanakkale’de Yatlar Yarıştı Ödüller Sahiplerini Buldu *** Çanakkale Kara Savaşları’nın 111. Yılı Conkbayırı’nda Anıldı *** Çanakkale’de Binler 57. Alay’ın İzinde Yürüdü *** WhatsApp İletişim: 05437951277

Bodrum Türk ve Yunan Dostluğunu Bir Araya Getiriyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali, Ege’nin iki yakasını yeniden bir araya getirirken bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından ve Yunan adalarından yoğun..

Bodrum Türk ve Yunan Dostluğunu Bir Araya Getiriyor
Yayınlanma: 16 Okuma

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali, Ege’nin iki yakasını yeniden bir araya getirirken bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından ve Yunan adalarından yoğun ziyaretçi akınına sahne olmaya hazırlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı katkılarıyla hayata geçirilen festival Türk ve Yunan halklarını kültür sanat gastronomi ve ortak hafıza etrafında buluşturarak yalnızca bir etkinlik değil aynı zamanda kalıcı bir kültürel bağ kurmayı hedefliyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ege’nin iki yakası arasında kurulan her bağın aynı denize bakan insanların kalpten kurduğu bir yakınlık olduğuna inanıyorum. Bodrum Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali Ege’nin iki yakasında yaşayan milletlerin kültürünü müziğini mutfağını ve hafızasını bir araya getirerek bu ortaklığı güçlendiren önemli bir buluşma alanı sunuyor. Bu festival komşuluğu yeniden hatırlatan farklılıkları zenginliğe dönüştüren kültürü paylaşarak çoğaltan ve dostluğu kalıcı hale getiren bir ortak yaşam çağrısıdır. Bodrum’dan yükselen bu sesin Ege’de barışı dayanışmayı ve birlikte yaşama kültürünü büyütmesini diliyorum.”

Kurumsal ve Sektörel Güç Birliği

Festivalin büyüyen yapısı kamu kurumlarının yanı sıra turizm ve ticaret dünyasının güçlü paydaşlarının katkılarıyla daha da genişliyor.

Bodrum Ticaret Odası, MUTTAŞ, TÜRSAB, BODER, BOTAV gibi kurumlar festivale katkı sunarak organizasyonun hem ulusal hem uluslararası ölçekte daha güçlü bir yapıya ulaşmasına destek veriyor.

Yoğun Katılım ve Turizm Hareketliliği Bodrum 8-9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek festival için yoğun bir hazırlık sürecine girerken üç gün boyunca yüksek katılımla karşılaşmaya hazırlanıyor.

Festival Sadece Etkinlik Değil Bir Hafıza Alanı

Organizasyon Komitesi Başkanı ve Bodrum Belediyesi Kültür Sanat Komitesi üyesi Nil Taşkıran festivalin anlamını şu sözlerle ifade etti: “İki yaka bir sınır değil bir bağdır. Aynı denize bakan insanların geçmişini mutfağını müziğini ve hikayesini yeniden bir araya getirme çabasıdır. Bu festival komşuluğu yeniden hatırlatan kültürü paylaşarak çoğaltan ve dostluğu kalıcı hale getiren bir ortak yaşam alanıdır. Aynı zamanda bu festivalin en önemli yönlerinden biri de sosyal fayda üretmesidir. Festival boyunca kurulan stantlardan elde edilen tüm gelirler Çağdaş Yaşamı Destekleme projelerine aktarılacaktır. Bu yönüyle festival sadece bir buluşma değil aynı zamanda dayanışmanın ve birlikte üretmenin güçlü bir örneğidir. Her yıl büyüyen bu yapı artık sadece Bodrum’un değil Ege’nin ortak hafızasına dönüşmüş durumda. Bu yıl da aynı inançla herkesi bu büyük buluşmanın parçası olmaya davet ediyoruz.”

Kültürden Mutfağa Geniş Bir Buluşma

Festival boyunca yaklaşık 200 stantta el emeği ürünler geleneksel lezzetler yerel üretimler ve iki yakanın kültürel mirası sergilenecek.

Sahne programlarında halk oyunları ekipleri sirtaki gösterileri ve orkestralar yer alırken festival aynı zamanda gastronomi açısından da güçlü bir deneyim sunacak. Girit mutfağından Bodrum’un yerel ot yemeklerine kadar geniş bir lezzet yelpazesi ziyaretçilerle buluşacak.

Sosyal Fayda ve Dayanışma Vurgusu

Festival kapsamında kurulan tüm stantlardan elde edilen gelirler Çağdaş Yaşamı Destekleme projelerine aktarılacak. Bu yönüyle festival yalnızca bir kültür buluşması değil aynı zamanda toplumsal dayanışmayı büyüten güçlü bir sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkıyor.

#İkiYakaKültürFestivali #Bodrum #Muğla #AhmetAras #EgeEtkinlikleri #TürkYunanDostluğu #KültürSanat #Gastronomi #BodrumBelediyesi #MuğlaBüyükşehirBelediyesi #GeliboluHaber #EgeMutfağı #Çanakkale

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.