Güncel Haberler: Çanakkale Dalış Turizminin Merkezi Olacak *** Bolayır’da “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” Sergisi *** Çevre Dostu Bisiklet Turu Yapıldı *** Dünya Çevre Günü Etkinlikleri *** Belediye Meclisi Haziran Toplantısı Yapıldı *** Türk Okçulardan 4 Altın Madalya Birden *** Hamzakoy’a 200 Araçlık Otopark Yapılıyor *** "Haber Gönderin Yayınlayalım"

Dünya Çevre Günü Temizliği

Gelibolu Belediyesi ve Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği işbirliği ile “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Gelibolu Belediyesi ve Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği tarafından organize edilen Dünya..

Dünya Çevre Günü Temizliği
Son Güncelleme:409 Okuma Whatsapp

Gelibolu Belediyesi ve Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği işbirliği ile “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Gelibolu Belediyesi ve Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği tarafından organize edilen Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında temizlik çalışması yapıldı. Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın da katıldığı etkinlikte İskele Meydanından, Hamzakoy’a kadar olan sahil şeridinde çevre temizliği yapıldı.

Çevre temizliği etkinliğine Belediye Başkanı Mustafa Özacar dışında CHP İlçe Başkanı İsmail Parlak, İYİ Parti İlçe Başkanı Hakan Alış, Tarih ve Çevre Derneği başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği Başkanı Emel Engin Okandan; Çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek istediklerini belirterek, “1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre konferansında alınan bir kararla 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Bu gün çevrenin korunmasında dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amaçlanmaktadır” dedi.

Okandan sözlerinin devamında şunları söyledi; “Yaşamımız boyunca yaşadığımız çevre dağlardan, ovalardan, denizlerden, ağaçlardan, çiçeklerden ve hayvanlardan oluşmaktadır. Çevredeki varlıklar zarar gördükçe dünyada bulunan eko sistem bozulur, doğal afetlerle karşılaşırız, bu yüzden insanların içinde yaşadığı çevreye saygı duyması gerekmekte. Çevremizi koruma konusunda, devlet ile birlikte el ele verip bize verilen bu zenginliği, mutluluğu, sağlığı gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.