Kale Tasarım Sanat Merkezi (KTSM) desteğiyle üretilen eserler BASE’de sergilendi… Disiplinlerarası paylaşımlara imkan tanıyan üretim ve buluşma noktası Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun genç..
Kale Tasarım Sanat Merkezi (KTSM) desteğiyle üretilen eserler BASE’de sergilendi…
Disiplinlerarası paylaşımlara imkan tanıyan üretim ve buluşma noktası Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında sanatseverlerle buluşturan BASE ile anlamlı bir iş birliğine imza attı.
Disiplinlerarası paylaşımlara alan açan ve iş birliklerine zemin oluşturarak sürdürülebilirliği merkezine koyan bir üretim ve buluşma noktası olan Kale Tasarım Sanat Merkezi, Kale Grubu’nun BASE’e ilk yılından beri sürdürdüğü desteği beşinci edisyonda devam ettiriyor.
KTSM x BASE iş birliğiyle bu sene ilk kez gerçekleşen Açık Atölye programıyla Karaköy’de bulunan KTSM, Base sanatçılarına üretim anlamında kapılarını açtı. “İyi Bak Dünyana” temasıyla hayata geçen ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu Açık Atölye programının ilk yılına dahil olan ve sürdürülebilir bir geleceğe bakmanın yolları üzerine düşünen Esra Gezer, Işıl Çelik ve Sadık Ramazan Yılmaz’ın KTSM’de ortaya çıkardıkları üretimleri, BASE 2021’in Rezonans alanına dahil oldu.
Açık çağrı ile seçilen Sadık Ramazan Yılmaz, Esra Gezer ve Işıl Çelik 15 Ağustos- 15 Eylül tarihleri arasında Karaköy’de bulunan KTSM binasında üretimlerini sürdürerek seramik eserlerini ortaya çıkardılar. Şu anda BASE kapsamında sergilenen eserler, daha sonra KTSM’nin kalıcı koleksiyonuna dahil olacak.
Dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağı anlayışıyla farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler: ‘Sahici ve samimi bağ kurmaya, sorumlu üretim ve tüketime imkan sağlıyoruz. İyi bak dünyana bilinciyle Açık Atölye’yi sürdürülebilir kılmaya, sanata ve sanatçıya alan açmaya devam edeceğiz.
Sosyal fayda yaratan fikirlerin savunuculuğunu yaparak iyi bak dünyana hareketi öncülüğünde adımlarımızı atıyoruz. Küçük eylemlerin birleşmesinden büyük değişimlerin doğabileceği düşüncesiyle ‘evin senin dünyan, dünyan senin evin’ bilinciyle herkesi harekete çağırıyoruz’ dedi.
KTSM Web Sitesi: www.kaletasarimsanatmerkezi.org
KTSM Instagram: @ktsm_org
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi Hakkında
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 1 Ekim 2018 tarihinde başlatılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi Projesi, bina tadilatının tamamlanmasının ardından geçtiğimiz yıl 24 Temmuz’da hizmete girdi. Yaklaşık 500 metrekareye yayılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenlendiği merkezin bodrum katında, bir seramik fırınının da bulunduğu seramik üretim alanı; giriş katında atölyelerin çıktılarının paylaşılacağı bir sergi alanı; birinci katta konuşma ve sunumlar ile grup çalışmalarına imkan verecek bir ortak alan; ikinci katta tasarım ve sanat ağırlıklı 1.500 kitaptan oluşan bir kütüphane ve son olarak, üçüncü katta herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı maket ve üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.
Sadece sanat ve tasarımda değil, yaşamın her alanında sürdürülebilirliğe inanan Kale Grubu, KTSM içerisinde özel bir mekâna da yer ayırdı: Roots Studio Cafe. Yerli üreticiyi destekleyen, ‘sıfır atık’ felsefesiyle yola çıkılan kafede yemek tasarımı konusunda zihin açıcı uzun masa sohbetler yapılması planlanıyor.
Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Grubun kurucusu İbrahim Bodur’un anılarına, eşyalarına, deneyimlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu vesileyle bina içerisinde yakın zamanda açılması planlanan bir anı müzesi de hazırlanıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.