Gelibolu’da yıllar önce çıkan yangının ardından kullanılamaz hale gelen ve o günden bu yana kaderine terk edilen eski sinema binası, ilçede başka sinema olmadığı için yeniden gündeme geliyor. Uzun yıllardır..
Gelibolu’da yıllar önce çıkan yangının ardından kullanılamaz hale gelen ve o günden bu yana kaderine terk edilen eski sinema binası, ilçede başka sinema olmadığı için yeniden gündeme geliyor. Uzun yıllardır atıl durumda bulunan bina, hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de ilçenin kültürel yaşamındaki önemli bir eksikliği hatırlatıyor.
Yangın sonrası mecburen kapılarını kapatan sinema salonunun ardından ilçede başka sinema açılmadı, bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretilemedi. Zaman zaman Atatürk Kültür Merkezi’nde sinema gösterimleri düzenlense de, ilçede modern ve sürekli hizmet veren bir sinema salonunun bulunmaması, Gelibolu’nun en önemli sosyal ve kültürel eksikliklerinden biri olarak gösteriliyor.
Vatandaşlar, ilçede kültürel yaşamın canlandırılması amacıyla yeni bir sinema ve sosyal yaşam merkezinin hayata geçirilmesini istiyorlar. Özellikle gençler ve aileler, sinema izlemek için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, Gelibolu’nun bu ihtiyacının artık karşılanması gerektiğini ifade ediyor.
Geçmiş yıllardan ilçenin hafızasında önemli bir yere sahip olan sinema salonu eksikliği, atılacak adımlarla hem kültürel yaşamın canlanması hem de kent estetiği açısından büyük önem taşıyor.
Haber: Osman Okan
#Gelibolu #Sinema #KültürSanat #Çanakkale #GeliboluHaberleri #ŞehirYaşamı #AtatürkKültürMerkezi #YerelHaber #KentKültürü #GeliboluGündemi