Son Dakika: ÇOMÜ’lü Ece Demir’den Tarihi Başarı *** Siber Operasyon: 150 Şüpheli Yakalandı *** Gökçeada’daki 2 Bin 400 Yıllık İkiz Lahit Mezar Tarih Meraklılarını Bekliyor *** Bir Çok İlde Yasa Dışı Bahis Operasyonu *** “Yeni Nesil Suç Örgütlerine” Dev Operasyon *** WhatsApp İletişim: 05437951277

Kuraklık Ayçiçeğini Etkiliyor

Trakya Bölgesi’nde özellikle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevresinde ayçiçeği tarlaları ciddi kuraklık tehdidi ile mücadele ediyor. Mayıs ve Haziran aylarında yağışların çok az olması ayçiçeklerinin gelişimine darbe vururken, bazı tarlalarda..

Kuraklık Ayçiçeğini Etkiliyor
Yayınlanma: 631 Okuma

Trakya Bölgesi’nde özellikle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevresinde ayçiçeği tarlaları ciddi kuraklık tehdidi ile mücadele ediyor.

Mayıs ve Haziran aylarında yağışların çok az olması ayçiçeklerinin gelişimine darbe vururken, bazı tarlalarda bitkiler çiçek açamadan kurumuş durumda.

Ayçiçeği üreticileri, “Ayçiçeklerinin kafa yapısı küçük kaldı, tane tutumu zayıf, biçerdöver çağırmaya gerek kalmayacak kadar düşük verim bekliyoruz” diyorlar.

Trakya Birlik’ten yapılan açıklamada ise, Marmara ve İç Anadolu’da da benzer kuraklık yaşandığına vurgu yapılarak, “yağış gelmezse üretici üretimden vazgeçecek” deniliyor.

Haber: Osman Okan

#Trakya #Marmara #Ayçiçeği #Üretici #Gelibolu #Trakya Birlik #Yağış

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.