Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde okul önünde meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan öğrenci Hatice Ecrin Barman ile ailesini evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından önemli..
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde okul önünde meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan öğrenci Hatice Ecrin Barman ile ailesini evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından önemli açıklamalarda bulunan Özdağ, gençlerin güvenliği için bakanlıklar arası koordinasyonun şart olduğuna dikkat çekti.
“Okul Önü Şiddetine Karşı Etkili Önlemler Alınmalı”
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ümit Özdağ, saldırıda yaralanan diğer gençleri de evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileteceklerini belirtti. Şiddet olaylarının yaygınlaşmaması adına daha hızlı ve etkili adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.
Özdağ, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
Üç Bakanlığa Ortak Görev: Bu tür olayların önlenmesi noktasında İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na büyük bir ortak çalışma görevi düşüyor.
Geçmişteki Araştırmalara Vurgu: 1990’lı yılların ortasında liselerde şiddet eğiliminin arttığı dönemde Milli Eğitim Bakanlığı adına kapsamlı bir araştırma yürüttüğünü hatırlatan Özdağ, lise şiddetini ve genç profillemelerini yakından bildiğini ifade etti.
Risk Tespiti ve Erken Uyarı: Doğru profillemeler yapıldığında riskin hangi okulda ve öğrencide olduğunu tespit etmenin kolay olduğunu belirten Özdağ, erken uyarı sinyallerinin devletin güvenlik güçlerine zamanında iletilmesi gerektiğini vurguladı.
#ÜmitÖzdağ #Manisa #Turgutlu #EğitimGündemi #Asayiş
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.