Son Dakika: Sağlıkta Şiddetle Sonuna Kadar Mücadele *** CHP'li Güneşhan "İktidar Turizmi Otuz Yıl Geri Götürecektir" *** Turizm Haftası’nda Seramik Standı İlgi Çekiyor *** Kira Anlaşmazlıkları Yüzde 80 Davaya Dönüşüyor *** Lapseki’de İşçiler Göçük Altında Kaldı *** İnternet Gazetecilerinden Erkek’e Ziyaret *** Aranan Kaçak Gelibolu’da Yakalandı *** Çanakkale’de 33 Afgan Kaçak Yakalandı *** Wedding Show 2024 Fuarı Çanakkale’de Yapıldı *** WhatsApp Haber Hattı: 05437951277

Futbol Ligleri Başlayacak, İyi Ama Nasıl?

Tff (Türkiye Futbol Federasyonu) Başkanı Nihat Özdemir, Coronavirüs Covid-19 nedeniyle ertelenen futbol müsabakalarının 12 Haziran 2020 tarihinden itibaren devam edeceğini belirti. Buraya kadar tamam da nasıl olacak bu iş? Ülkemizde..

Futbol Ligleri Başlayacak, İyi Ama Nasıl?
Yayınlanma: 435 Okuma

Tff (Türkiye Futbol Federasyonu) Başkanı Nihat Özdemir, Coronavirüs Covid-19 nedeniyle ertelenen futbol müsabakalarının 12 Haziran 2020 tarihinden itibaren devam edeceğini belirti.

Buraya kadar tamam da nasıl olacak bu iş?

Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde ilk Coronavirüs Covid-19 ölümünden sonra uygulanan tedbirler sonrasında 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kademeli olarak normalleşme sürecine geçileceği belirtilirken, ertelenen futbol müsabakalarının da 12 Haziran 2020 itibariyle başlayacağı bizzat Tff Başkanı Nihat Özdemir tarafından açıklandı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı ile konuyu görüşeceklerini belirti ve son noktayı koydu.

Özellikle Süper Ligi örnek alırsak benim görüşüm maçların bir şekilde oynanması ve sahada sonuçlanması yönünde, buna imkan kalmazsa önce sağlık diyerek son çare liglerin iptal edilmesi gündeme gelmeli.

Şöyle ki; lider Trabzonspor ile ikinci sıradaki Başakşehir aynı puandalar ve aralarında sadece averaj farkı var, ortada kalan 8 maç ve kazanılabilecek 24 puan varken ligi bu haliyle tescil etmek ne kadar doğru ve adilane olur?

Hemen arkalarında üçüncü Galatasaray ile dördüncü Sivasspor var ve onlarında şampiyonluk şansları hala ciddi şekilde devam ediyor. Bir de işin Avrupa yanı ve para var tabii, sıralamaya göre bu şansı yakalamak isteyen takımlar var doğal olarak. Bunun dışında ligin altlarında da düşmeme mücadelesi devam ediyordu ara verildiğinde. liderle ikinci arasında 10-15 puan fark olsa, yine düşecek takımlar arasında aynı şekilde puan farkı olsa tescil düşünülebilir ama bu durumda ligi olduğu gibi tescil etmek çok büyük sorunlara yol açar diye düşünüyorum.

Tff Başkanı Nihat Özdemir bir soru üzerine maçlara taraftar alınmayacağını belirti, taraftarların stadlarda olamayacağı ve Coronavirüs Covid-19 nedeniyle cafelerde ve restaurantlarda toplu şekilde maç izlenemeyeceği için maçların şifresiz verilmesi söz konusu mu şeklindeki bir başka soruya da, Tff Başkanı Nihat Özdemir yayıncı kuruluşun zarar ettiğini belirterek ve onlara hak veriyorum diyerek maçların şifreli olacağı sinyalini verdi.

Ticaret ile uğraşan kişileri Tff Başkanı yaparsan tabii ki kafası para tarafına ağır basar.

İyi güzel de zarar eden sadece yayıncı kuruluş mu, kulüpler taraftar olmayınca zarar etmiyor mu mesela? Kulüpler taraftar olmayınca zarar ediyorsa bu zor günlerde yayıncı kuruluşta elini taşın altına koyacak, gerekirse maçları şifresiz vererek birazda o zarar edecek. Maçlar şifreli verilirse tüm uyarılara rağmen yayıncı kuruluşa üye olmayan taraftarlar maçları bir şekilde izleyecekler ve bu maalesef toplu şekilde olacak. Bu yönde ki soruya da Tff Başkanı Nihat Özdemir, cafe ve restaurantlarda sosyal mesafe uygulanacağını belirtti. Öyleyse bir öneri de benden gelsin, madem cafe ve restaurantlarda sosyal mesafe uygulanarak maç izlenebilecek, o zaman stadlarda da sosyal mesafe konarak belirli sayıda taraftar stadlara alınabilir. 10 bin kişi kapasiteli bir stada 2 bin 500 yüz, 20 bin kişi kapasiteli stada 5 bin, 30 bin kişi kapasiteli stada 7 bin 500, 40 bin kişi kapasiteli stada 10 bin, 50 bin kişi kapasiteli stada 12 bin 500 gibi olabilir mesela. Stadın seyirci kapasitesinin yüzde 25’i kadar taraftar sosyal mesafe kuralı gözetilerek stadlara alınabilir pekala.

Ülkemizde futbolun patronu Tff mi yoksa yayıncı kuruluş mu? Yayıncı kuruluş çok daha fazla para kazansın diye toplum sağlığını riske etmek ne kadar doğru bir yaklaşım bilemiyorum doğrusu. Taraftar stadlara giremeyince ya kendini ve toplumun büyük kesimini riske atarak toplu alanlarda maç izleyecek yada yayıncı kuruluşa abone olacak. Bu durumda stada taraftar giremeyeceği için kulüpler zarar ederken, bundan tek karlı çıkan taraf yeni abonelikler kazanan yayıncı kuruluş olacak, Şimdi soruyorum bu ne kadar adaletli ve sağlıklı bir karar olacak?

Sorular bitmez, bu yazdıklarıma ilave olarak sizlerde kendi görüş ve önerilerinizi yazabilirsiniz diyor ve bitiriyorum.

(Eski Site Okunma Sayısı – 1518)

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.